Ingezonden persbericht


Een eigen bedrijf starten: Je droom komt uit!!

Wat komt er kijken bij het opzetten van een eigen bedrijf? Mensen met voornemens in die richting, kunnen woensdagmiddag 9 mei 2007 terecht bij het CWI in Delfzijl. Daar organiseren ISD Noordoost en CWI, samen met de Kamer van Koophandel en startersadviesbureau Advisor, een voorlichtingsbijeenkomst. Het motto van de bijeenkomst is "je droom komt uit, start je eigen bedrijf!"

De aanwezigen krijgen die middag informatie over het opzetten van een eigen bedrijf. Er wordt voorlichting gegeven over mogelijkheden voor starters en wat Advisor voor hen kan betekenen als adviseur. Ook de manier waarop een eigen bedrijf gestart kan worden vanuit een betaalde baan of uitkeringssituatie zoals de BBZ, WW en WAO/WIA, komen aan de orde.

Prettig om te weten

Een goed idee maakt nog geen bedrijf. Een bedrijf kan ook in deeltijd gestart worden vanuit de keuken, studeerkamer of schuur. Of gestart worden door bestaand bedrijf over te nemen. Alleen of samen met anderen, met of zonder personeel in dienst. Kortom, er zijn talloze manieren om een eigen bedrijf te starten. Zo'n idee voor een eigen bedrijf omzetten in producten die geld opbrengen, vraagt een planmatige aanpak en kennis. Dan gaat het bijvoorbeeld om marktonderzoek, noodzakelijke verzekeringen, boekhoudkundige vereisten, belastingen, gedegen promotie van het bedrijf en product. Dat alles kost vaak geld, dus heeft een startende ondernemer een financieel plan en een ondernemersplan nodig. Daarover wordt voorlichting gegeven tijdens de starters-bijeenkomst.

Goede voorbereiding betekent grotere kans op succes

In de praktijk blijkt dat een flink aantal starters binnen vijf jaar weer met hun bedrijfsactiviteiten stopt. Omdat de kosten niet opwegen tegen de inkomsten. Jammer, want dat was wellicht te voorkomen geweest als er meer tijd gestoken was in de voorbereiding. Een startende ondernemer kan dus enige steun en advies vaak goed gebruiken. Dat kan via adviesbureau Advisor. Dit bureau helpt startende ondernemers al elf jaar lang succesvol op weg naar het verwezenlijken van hun droom, een eigen bedrijf. Onder andere met gesprekken, advies, tips, handige contacten, hulp bij het aanvragen van een ondernemerskrediet of lening, etc.

Aanmelden

Ge?nteresseerden zijn welkom op woensdagmiddag 9 mei 2007 bij het CWI, Gevelsteen 12 in Delfzijl. Voor meer informatie of aanmelding, neemt u contact op met het CWI, telefoonnummer 0596-788 750.