Gemeente Coevorden

PERSBERICHT

1 mei 2007

Gemeente Coevorden
Concernstaf, team Communicatie

Drie architecten in laatste fase Europese aanbesteding `Huis van de Bevolking'

Architectenbureau Rau, LKSVDD architecten en De Zwarte Hond architecten presenteren 9 mei ontwerpen

Het college van B&W van de gemeente Coevorden heeft besloten dat in de Europese aanbesteding voor nieuwbouw van het gemeentehuis drie van de vijf ontwerpen doorgaan naar de volgende fase. Hiermee volgt het college het advies op van de werkgroep stedenbouw en architectuur en de werkgroep financiën en duurzaamheid. Volgens deze werkgroepen hebben drie ontwerpen voldoende gescoord voor verdere deelname in de Europese aanbesteding.

De drie architecten en bouwers die hun ontwerpen voor het `Huis van de Bevolking' presenteren op 9 mei aanstaande zijn:
- Architectenbureau Rau / Strukton Bouw & Vastgoed BV - Architectenbureau Leijh Kappelhoff Seckel van den Dobbelsteen (LKSVDD) / Trebbe Bouw Oost & Noord BV
- Architectenbureau De Zwarte Hond / VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling Noordoost BV

Op woensdagavond 9 mei aanstaande vanaf 20:00 uur zullen in De Nieuwe Veste de drie architecten en bouwers hun ontwerp van het `Huis van de Bevolking' presenteren voor het publiek. Deze presentatie is woensdagavond 9 mei vanaf 20:00 uur ook te volgen via de lokale televisiezender NieuwsNet Coevorden. Vanaf donderdag 10 tot en met woensdag 23 mei zijn de ontwerpen te bekijken in het Informatiecentrum Coevorden Beweegt op werkdagen tussen 10:00 en 17:00 uur. Alle informatie over de ontwerpen is vanaf 10 mei ook te zien op www.coevorden.nl .

Noot voor de redactie,