Gemeente Dinkelland


PERSUITNODIGING

Van: Birgit Boode
Datum: 4 mei 2007

Eerste schop in de grond herinrichting tuin Huize Keizer in Denekamp

Op woensdag 9 mei om 11.45 uur zal wethouder Eric Kleissen het startsein geven voor de herinrichting van de tuin van Huize Keizer aan het Kerkplein 2 in Denekamp.

Toelichting
De Stichting Culturele Raad Denekamp, beheerder van museum Huize Keizer, heeft subsidie van de provincie Overijssel ontvangen in het kader van het Nationaal Landschap voor de herinrichting van de tuin van Huize Keizer. Tevens steunt de Rabobank Ootmarsum-Denekamp het project. Het plan is vervaardigd door landschapsarchitect André Bijkerk, van tuin- en landschapsarchitecten Bijkerk uit Enschede.

Historische tuin
De centrale gedachte achter de herinrichting is om de fraaie historische tuin op eigentijdse wijze op te knappen. De werkzaamheden zullen onder anderen bestaan uit het herstellen van de paden, herbestrating, het planten van enkele bomen en heesters en het aanbrengen van nieuwe buxushagen. Medewerkers van Top Craft uit Oldenzaal zullen alle werkzaamheden rondom de herinrichting van de tuin voor hun rekening nemen.

Rustpunt
De Stichting Culturele Raad Denekamp wil met de herinrichting van de tuin een rustpunt creëren in het centrum van Denekamp. In de tuin worden daarom een aantal rustbanken en een fontein geplaatst. Vanaf het nieuwe centrumplein in Denekamp wordt een doorkijk gemaakt naar de tuin van museum Huize Keizer.


---

Mededelingen voor de redactie:

We nodigen u van harte uit om op woensdag 9 mei om 11.45 uur aanwezig te zijn bij de startactie voor de herinrichting van de tuin van museum Huize Keizer, Kerkplein 2 in Denekamp.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen wethouder de heer Kleissen op telefoonnummer 0541-854154 of met team communicatie, Birgit Boode op telefoonnummer 0541 -854 100 of 06-52624307.


---- --