FNV

FNV wil meer kleur in de ondernemingsraad

In steeds meer bedrijven werken mensen met een allochtone achtergrond. Toch is dat nog niet terug te zien in de samenstelling van de ondernemingsraad. Op woensdag 9 mei presenteert FNV-voorzitter Agnes Jongerius een brochure met tips om ondernemingsraden meer kleur te geven. Het eerste exemplaar is voor staatssecretaris Ahmed Aboutaleb.

Voor de brochure 'Samen aan het werk, samen in de or' zijn gesprekken gevoerd met tien ondernemingsraden. Meegewerkt hebben de or van KLM, Telfort, Polaroid, TNT Post, schoonmaakbedrijf Hago, ziekenhuis AMC, de Raad voor de Kinderbescherming, kippenslachterij Pingo, welzijnsinstelling Palet (Noord-Brabant) en kabelfabriek Prysmian Cables en Systems.

Belangrijk uitgangspunt voor kleurrijk personeelsbeleid in organisaties is respect. Op die manier wordt geen probleem gemaakt van anderszijn. De omgangsvormen binnen een bedrijf bepalen of ook mensen met uiteenlopende achtergronden prettig kunnen samenwerken. Als dit lukt, ook binnen de or, wordt meestal het hele bedrijf er beter van.

Het boekje wordt woensdag 9 mei om 17.30 uur aangeboden aan staatssecretaris Aboutaleb door FNV-voorzitter Agnes Jongerius. Daaraan voorafgaand discussiëren vanaf 16.00 uur ondernemingsraden met werkgevers en vakbonden over diversiteitsbeleid en de rol van de ondernemingsraad.

16.00 - 17.30 uur: Debat over diversiteit en de or 17.30 - 17.45 uur. Aanbieden exemplaar aan staatssecretaris Aboutaleb en korte reactie

Plaats: Hoofkantoor FNV, Naritaweg 10 Amsterdam.

Meer informatie: FNV Voorlichting, Harrie Lindelauff 020 - 58 16 552

Harrie Lindelauff
FNV Voorlichting
(020) 58 16 552