Gemeente Coevorden

PERSUITNODIGING

7 mei 2007

Perspresentatie 9 mei 2007 13:45 uur in Het Kasteel van Coevorden

Architecten Rau, LKSVDD en De Zwarte Hond
presenteren ontwerpen `Huis van de Bevolking'

In de Europese aanbesteding voor ontwerp en bouw van het multifunctionele gemeentehuis van Coevorden zijn in de laatste fase nog drie combinaties over. Deze combinaties van architecten en bouwers tonen op woensdagavond 9 mei vanaf 20:00 uur via een live tv-presentatie hun ontwerpen voor het `Huis van de Bevolking'. Exclusief voor journalisten zullen de architecten en bouwers woensdagmiddag 9 mei vanaf 13:45 uur in Het Kasteel van Coevorden ­ onder embargo tot 18:00 uur ­ de ontwerpen presenteren.

De drie architecten en bouwers die hun ontwerpen voor het `Huis van de Bevolking' presenteren op woensdag 9 mei 2007 zijn:
- Architectenbureau Rau / Strukton Bouw & Vastgoed BV - Architectenbureau Leijh Kappelhoff Seckel van den Dobbelsteen (LKSVDD) / Trebbe Bouw Oost & Noord BV
- Architectenbureau De Zwarte Hond / VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling Noordoost BV

Op woensdagavond 9 mei aanstaande vanaf 20:00 uur zullen in de grote zaal van scholengemeenschap De Nieuwe Veste aan de Van Heeckerenlaan 2 te Coevorden de drie architecten en bouwers hun ontwerpen van het `Huis van de Bevolking' presenteren aan het publiek. Deze publieke presentatie is woensdagavond 9 mei vanaf 20:00 uur ook live te volgen via de lokale televisiezender NieuwsNet Coevorden. Vanaf donderdag 10 tot en met woensdag 23 mei zijn de ontwerpen te bekijken in het Informatiecentrum Coevorden Beweegt aan de Markt. Alle informatie over de ontwerpen is vanaf 10 mei ook te zien op het Internetportal www.coevorden.nl .

`Huis van de bevolking'
Aan de Markt, in het stadshart van Coevorden verrijst de komende jaren een heel nieuw gebouw met daarin het gemeentehuis, een grand café, een klein theater en misschien ook het centrum voor de kunsten CQ. Dit `Huis van de bevolking' komt op de plek waar nu nog het Informatiecentrum `Coevorden Beweegt' staat. Naar verwachting is het gebouw in augustus 2009 klaar.

28.300 inwoners stemmen
Gemeente Coevorden nodigt alle inwoners van de gemeente uit om hun stem te laten horen over het ontwerp voor het `Huis van de Bevolking'. Het moet immers echt een huis ván de bevolking worden. Iedere inwoner van de gemeente Coevorden van 18 jaar of ouder kan zijn of haar voorkeur kenbaar maken door een stem uit te brengen op zijn of haar favoriete ontwerp. Eind deze week ontvangen ruim 28.300 inwoners een brief thuis met daarin een unieke code waarmee gestemd kan worden. Stemmen kan van 9 mei tot en met 23 mei, op twee manieren: via internet of met de antwoordkaart die de inwoners van Coevorden thuis hebben ontvangen. Iedere inwoner kan één keer stemmen.

Tegelijkertijd spreken ook de gemeenteraad, de Klankbordgroep Centrum en de ambtenaren van de gemeente hun voorkeur uit. De voorkeur van de inwoners wordt op 31 mei 's avonds op de Markt bekendgemaakt. Het college van B en W weegt alle adviezen en maakt uiteindelijk begin juni het winnende ontwerp bekend.

Noten voor de redactie,