Gemeente Heerenveen


Turner Epke Zonderland brengt EK-bokaal naar Heerenveen

Op woensdag 9 mei wordt de UEFA EK onder 21 Cup per estafette overgebracht van Groningen naar Heerenveen. Een groep CIOS-studenten uit Groningen en jeugdspelers van SC Heerenveen begeleiden de beker over een afstand van 75 kilometer. Groningen is nu nog 'gastheer' van de trofee; vanaf 10 mei is de Cup op verschillende locaties te zien in en rond Heerenveen.
lees verder »

Art4Football strijkt uit over de stad

In alle vier de speelsteden van het UEFA Ek onder de 21- toernooi organiseert het Nijmeegse bureau voor Cultuureducatie, ArtMARK, het project Art4Football. Kern van dit officiële EK-project is dat kinderen van basisscholen worden opgeroepen unieke welkomstcadeaus te maken voor de spelers die tijdens het ÂEK2007 onder 21 jaar in Heerenveen vertoeven. De mooiste tekeningen, schilderijen, collages, vlaggen etc. worden geselecteerd en uiteindelijk door de schoolkinderen persoonlijk overhandigd aan de spelers & staf van de bezoekende voetballanden. Art4Football Heerenveen wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Euro2007, Woningcorporatie Arqin en Woningcorporatie Woonbedrijf.
lees verder »

Welkom in bruisend Heerenveen

Heerenveen wordt al jaren betiteld als Sportstad van het Noorden. Geen fabeltje. Dat Heerenveen door sport bruist komt tot uiting tijdens het komende 'UEFA EK voetbal onder de 21 jaar'. Op 10 juni is de openingswedstrijd in het Abe Lenstra stadion. Dat Heerenveen meer is dan sport alleen uit zich in het totale aanbod van sportieve, culturele en educatieve evenementen tijdens dit grote voetbaltoernooi. Heerenveen biedt in juni volop entertainment, ontspanning, gezelligheid en vertier voor iedereen. Tot ziens in bruisend Heerenveen!