Gemeente Voorschoten

Wethouder Van Dunné geeft aftrap voor
leefbaarheidsproject in Noord-Hofland
Uitgebracht op: maandag 7 mei 2007

De feestelijke aftrap van het Leefbaarheidsproject in Noord-Hofland wordt op woensdag 9 mei om 17.00 uur verricht door wethouder Bruno van Dunné . De Sleutels van Zijl en Vliet heeft de leefbaarheid van haar wijken hoog in het vaandel. Naar aanleiding van een onderzoek onder de bewoners van de wijk Noord-Hofland in Voorschoten worden verschillende activiteiten ondernomen om de leefbaarheid te verbeteren.

Bewonersonderzoek
De Sleutels van Zijl en Vliet heeft in 2006 een onderzoek onder bewoners van Noord Hofland gehouden naar hun beleving van de wijk. Uit dit onderzoek bleek dat veel bewoners er prettig wonen, maar de afgelopen tijd is de netheid en veiligheid achteruit gegaan . De belangrijkste kwesties zijn: zwerfvuil, overlast van de jeugd, te weinig recreatiemogelijkheden voor kinderen en een verzoek aan de Sleutels van Zijl en Vliet om het portiek aan de Jan Evertsenlaan af te sluiten en de bergingen veiliger te maken.

Verbeterplan
Het onderzoek en de suggesties van de bewoners hebben geleid tot een verbeterplan met activiteiten om de leefbaarheid van de buurt te verbeteren. Het verbeteren van deurdrangers, het opstellen van een bewonersreglement en extra schoonmaak van portieken, traphuizen, galerijen en liften staan onder andere op de activiteitenlijst. Er wordt gestart met een maand lang actie tegen zwerfvuil. Dit actie en verbeterplan wordt samen met de gemeente Voorschoten en de politie uit Voorschoten uitgevoerd.

Feestelijke aftrap
De start van de activiteiten wordt feestelijk en motiverend ingeluid door wethouder W.H.B. van Dunné, manager Wonen Annemarie van Wingen en Sander de Vroomen van de politie. Naast een hapje en een drankje voor de volwassenen is ook aan de kinderen in de buurt gedacht. Zij kunnen deze middag genieten van een springkussen en popcorn of een suikerspin.


- einde bericht -