LLiNK

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

woensdag 9 mei 2007
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentator Dieuwertje Blok en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

Thea Hilhorst - De hoofdgast van vanavond is Thea Hilhorst. De net benoemde bijzonder hoogleraar Humanitaire hulp en wederopbouw gaat zich aan de Wageningen Universiteit onder meer bezighouden met crises als gevolg van natuurrampen en conflicten. Hilhorst ziet een toename van noodsituaties in de wereld. In Desmet Live vertelt de hoogleraar over de problemen bij verschillende hulporganisaties en over de toename van het aantal natuurrampen en gewapende conflicten.

Stop de Broeikas - Volkskrant-journalist Jeroen Trommelen komt vertellen over zijn nieuwe boek 'Stop de broeikas'. In het boek komt Trommelen met oplossingen waarmee huishoudens hun broeikas-uitstoot op een simpele manier kunnen terugdringen. Vergeet bij dit boek de glasbak en statiegeld: Trommelen komt op zijn zachtst gezegd met verrassende tips voor duurzaam leven.

Joep Bertrams - De politiek cartoonist Joep Bertrams schuift aan voor tekst en uitleg over zijn nieuwe boek 'Oud Zeer'. De tekenaar voor ondermeer NOVA en het Parool heeft voor zijn nieuwe boek een selectie van cartoons gemaakt vanaf de 9/11-aanslagen. Naast het boek begint morgen in het Amsterdamse Persmuseum de tentoonstelling 'Oud Zeer - prenten en animaties'.

Tax Justice Nederland - In hoeverre staat het Nederlandse belastingbeleid in verband met het ontwikkelingsbeleid? Volgens het onlangs opgerichte Tax Justice Nederland mogen deze twee gebieden niet langer los van elkaar gezien worden. Om daar aandacht aan te besteden wordt het project morgen gelanceerd. Jules Kortenhorst en Michiel van Dijk vertellen in de Desmet Studio's meer over Tax Justice.

Vaste onderdelen:

Buitenlandse correspondenten - De Poolse journaliste Malgorzata Bos-Karczewska praat afwisselend met enkele buitenlandse collega's over LLiNKe thema's in de actualiteit.

Chef Culinaire Zaken - Teun van de Keuken, chef culinaire zaken, komt regelmatig langs in Desmet Live om nieuws en wetenswaardigheden uit de voedselindustrie te bespreken.

De Eerste Bladzijde - In de rubriek 'De Eerste Bladzijde' wordt de eerste bladzijde voorgelezen van een roman, verhalen- of poëziebundel die dezelfde week verschijnt.

Live-muziek - Het live-optreden komt vandaag van de band Sofa.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT