Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Nieuwegein, 8 mei 2007

In de liefde nog geen sprake van één Europa

Parship onderzoekt "Europa-gevoel" onder singles

Woensdag 9 mei is het Europadag, de dag die in het teken staat van de Europese éénwording. Een uitstekende gelegenheid voor Parship - Europa's grootste liefdesbemiddelaar - om bij haar leden na te gaan in hoeverre Nederlanders 'Europa-minded' zijn op liefdesgebied. En wat blijkt, juist de Hollanders die je in de verste uithoeken van de wereld tegenkomt, die van oudsher de zeeën bevoeren en die bij hun banenjacht veelvuldig in het buitenland te vinden zijn, juist die Hollanders kijken tijdens hun zoektocht naar de ware liefde opvallend weinig over de grens. Zij die wel hun blik verruimen, zoeken liefde bij onze zuiderburen (17%).

Nederlanders 'oost, west, thuis best'
Het maakt niet uit in welk Europees land men woont, singles zoeken liefde voornamelijk in hun eigen land (+98%); oost, west, thuis best. Naast het thuisland staan de buurlanden op een goede tweede plaats. Het spreken van dezelfde taal en een vergelijkbare cultuur zijn blijkbaar belangrijke factoren in een relatie. Zo kijken de Duitsers voornamelijk naar Oostenrijkers (15%) en Zwitsers (15%) en de Nederlandse voorkeur gaat uit naar Belgen (17%) en Duitsers (9%) en vice versa. Nederlanders zoeken in vergelijking tot andere Europeanen het minst buiten hun eigen grenzen naar de liefde. Blijkbaar zijn we wel tevreden met onze landgenoten. En dat blijkt terecht, want ook Spanjaarden, Engelsen en Belgen denken in ons land de liefde van hun leven te vinden.

Spanjaarden maken het meest gebruik van de mogelijkheid om via Parship de liefde in het buitenland te zoeken (30%). Juist de Britten, die niet bekend staan om hun 'pro-Europa liefde', gaan veelvuldig op zoek naar liefde buiten hun koninkrijk. Hun voorkeur gaat uit naar de mediterrane Europeanen. Op de Spanjaarden en Britten na, houden Europeanen in de zoektocht naar hun grote liefde graag vast aan hun eigen nationaliteit. Wie weet dat Europadag hier in de toekomst verandering in brengt.

De Europadag
Op 9 mei 1950 gaf de Franse minister Robert Schuman in een ambitieuze verklaring aan dat hij een supranationale Europese organisatie tot stand wilde brengen. Deze organisatie zag hij als een onmisbaar element voor de handhaving van vreedzame betrekkingen tussen de Europese landen. De organisatie kwam er en is uitgegroeid tot de Europese Unie. Tijdens de top in Milaan van 1985 werd besloten om 9 mei uit te roepen tot dag van Europa. Op de Europadag worden verschillende evenementen georganiseerd om Europa dichter bij de burgers te brengen en om de Europeanen dichter bij elkaar te brengen. Bron: www.europa.eu

Over PARSHIP
PARSHIP is een relatiebemiddelingsite met inmiddels ruim 2.5 miljoen leden. PARSHIP richt zich op relatiebemiddeling via het internet en onderscheidt zich door haar integere, serieuze en betrouwbare werkwijze. De wetenschappelijke persoonlijkheidstest die uitsluitend door PARSHIP gehanteerd wordt, zorgt ervoor dat op zeer zorgvuldige wijze 'matches' tussen de juiste personen tot stand komen. Sinds de lancering in Duitsland in 2001 heeft PARSHIP haar online diensten in twaalf andere Europese landen geïntroduceerd, waaronder Nederland in december 2003. PARSHIP.nl werkt in Nederland samen met diverse partners, zoals RTL Nederland, de Volkskrant, Trouw, NRC Handelsblad, Psychologie Magazine en Elsevier. PARSHIP is een dochteronderneming van de Duitse uitgeversgroep Holtzbrinck.


- Einde bericht -

Achtergrondinformatie (

Ingezonden persbericht