Ordina Beheer NV

Ordina N.V. blijvend optimistisch over 2007

Vooruitlopend op de vandaag te houden algemene vergadering van aandeelhouders, geeft Ordina N.V. een update over de ontwikkelingen in de markt en een concrete omzet- en resultaatverwachting voor de eerste helft van 2007.

Marktontwikkelingen In lijn met onze waarnemingen ten tijde van de publicatie van onze jaarcijfers op 6 maart jongstleden, ontwikkelt de markt voor ICT-dienstverlening zich in de eerste maanden van 2007 positief. Er wordt weer gericht geïnvesteerd in vernieuwende concepten met als doel marktaandeel te winnen. Maar ook rationalisatie van het ICT-portfolio en verlaging van de cost of ownership blijven belangrijke themas waarop ICT-dienstverleners toegevoegde waarde kunnen bieden aan klanten. Verder zet de eerder door ons gesignaleerde trend door waarin grote percelen van applicatieontwikkeling en -beheer op basis van meerjarige overeenkomsten worden uitbesteed. Bij dergelijke uitbestedingen speelt offshoring een steeds belangrijkere rol. De op 1 mei jongstleden door Ordina afgeronde transactie met Rabobank, waarin wij een overeenkomst voor zeven jaar zijn aangegaan en in nauwe samenwerking met Cognizant Technology Solutions offshore mogelijkheden aanbieden, is daarvan een goed voorbeeld. Tot slot neemt de interesse van financiële dienstverleners voor de uitbesteding van delen van hun backoffices aan Ordina nog altijd toe. Business Proces Outsourcing staat bij een toenemend aantal financiële dienstverleners steeds hoger op de bestuursagenda.

Ronald Kasteel, CEO van Ordina N.V.: De marktomstandigheden zijn prima en de ontwikkelingen bieden voor Ordina grote kansen. Voldoende specialistische kennis, zowel op business- als op technologisch gebied en een intensieve relatie met klanten waardoor proactief kan worden ingespeeld op ontwikkelingen, zijn hierbij essentieel. Ons profiel in de markt sluit daar direct op aan en draagt ertoe bij dat we goed zijn gepositioneerd om de mogelijkheden die de markt biedt om te zetten in concrete resultaten.

Gezien de ontwikkelingen in de markt is Ordina continu op zoek naar ambitieuze nieuwe medewerkers die onze gelederen willen versterken. Tevens blijft Ordina op zoek naar acquisitiekandidaten die gericht kunnen bijdragen aan een versnelling van de realisatie van onze groeiambities. Ordina blijft investeren in de verdere professionalisering van de onderneming, het inrichten van onze offshore route en in lijn met hetgeen hieromtrent in maart van dit jaar werd aangekondigd het realiseren van het multi bancaire platform voor onze BPO-dienstverlening.

Omzet- en resultaatverwachting eerste halfjaar 2007 Gebaseerd op de ontwikkelingen in de eerste maanden van dit jaar, handhaaft Ordina N.V. haar ambities voor heel 2007, zoals verwoord in ons persbericht van 6 maart jongstleden. Dit betekent dat Ordina N.V. over 2007 de ambitie heeft een omzet te realiseren in een bandbreedte van EUR 660 tot EUR 690 miljoen en een EBITA in een bandbreedte van EUR 60 tot EUR 67 miljoen.

Over de eerste helft van 2007 verwacht Ordina N.V. een omzet te realiseren van circa EUR 300 miljoen. Dit is een groei van circa 19% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2006. De verwachte EBITA is circa EUR 25 miljoen. Een groei van ruim 25% ten opzichte van de eerste helft van 2006. De resultaatbijdrage van de BPO-activiteiten, waar in de eerste maanden van 2007 belangrijke nieuwe contracten werden gesloten, ligt in de eerste helft van 2007 in lijn met onze eerder uitgesproken verwachtingen.

Hierbij wordt opgemerkt dat het verlies van BPO in de eerste helft van 2007 groter zal zijn dan in de tweede helft van 2007. Bij de verdeling van de omzet- en resultaatbijdrage tussen het eerste en tweede halfjaar is het verder nog van belang op te merken dat er in 2007 een belangrijke onbalans is in het aantal werkbare dagen tussen de eerste en tweede helft van het jaar. Als gevolg hiervan ligt het zwaartepunt van de resultaatbijdrage dit jaar nog nadrukkelijker op de tweede jaarhelft.

Op 21 augustus 2007 publiceert Ordina N.V. haar halfjaarresultaten.

Over Ordina Ordina werkt met circa 5.400 mensen binnen de Nederlandse en Belgische markt aan de verbetering van bedrijfsprocessen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen of door complete processen, inclusief ICT, over te nemen. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam en maakt onderdeel uit van de Midkap Index