Gemeente Stadskanaal


* Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert al deze aanvragen. Zo kan iedereen op tijd te weten komen wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. Belanghebbenden zoals omwonenden kunnen eventueel bezwaar maken. Maar let wel: bezwaar maken kan alleen als de vergunning is verleend. De termijn voor bezwaar maken is uiterlijk zes weken nadat de vergunning is verleend. Tegen een ingediende aanvraag voor een bouwvergunning kunt u (nog) geen bezwaar maken.

In de periode van 26 april tot en met 3 mei 2007 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Stelmaker 8, voor het uitbreiden van het bedrijfspand, d.d. 26 april,

* Grote Borg 14, voor het bouwen van een carport, d.d. 27 april,
* Unikenstraat 32, voor het uitbreiden van een loods, d.d. 1 mei,
* Ahornhage 11, voor het wijzigen van de garagegevel, d.d. 1 mei,
* Altenalaan 3, voor het verzoek om legalisatie van de berging, d.d.
1 mei,

* Postkade 63, voor het verbouwen en uitbreiden van de woning, d.d.
2 mei,

* Drentselaan 51, voor het verwijderen van adsbesthoudende Colovinyltegels, d.d. 2 mei.

Onstwedde

* Wessinghuizerweg 2, voor het tijdelijk plaatsen van twee stacaravans, d.d. 26 april,

* Dorpsstraat 87, voor het plaatsen van een garage, d.d. 26 april.

Mussel

* Bovensteveenweg 12, voor het plaatsen van een dakkapel, d.d. 1 mei.

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436. Voor nadere informatie over deze bouwplannen of verleende vergunningen kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Verkeersbesluit

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij hebben besloten een individuele gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen voor
* L. Breider-Siemers, ter hoogte van de Hoofdstraat 17 in Stadskanaal.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit bezwaar aantekenen bij het college van burgemeester en wethouders. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Uitwegvergunningen

In de periode van 26 april t/m 4 mei 2007 zijn de volgende uitwegvergunningen verleend.

* Stadskanaal Molenstraat 18, d.d. 2 mei,
* Klompmaker ong., d.d. 2 mei.

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening bij burgemeester en wethouders worden ingediend. Als u nog vragen heeft over deze vergunning kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Kapvergunningen

Op 23 april 2007 zijn de volgende kapvergunningen verleend.

Stadskanaal

* Valkenhorst 19 5 bomen,

* Valkenhorst 23 1 boom,

* Nachtegaalhof 10 6 bomen,

* Wolverlei 22 1 boom,

* Dennehage 10 1 boom.

Onstwedde

* Meidoornlaan 26 t/m 30 9 bomen,

* Vledderhuizen 23 3 bomen.

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage de meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:

* A. van Bussel, Arendshorst 44 in Stadskanaal voor het oprichten van een inrichting (de "Boer"gondier) aan de Europalaan 20-3 in Stadskanaal.

* Bouwservice Scholten B.V, Unikenstraat 32 in Stadskanaal voor het veranderen van een inrichting (Bouwservice Scholten B.V.) aan de Unikenstraat 32 in Stadskanaal.

* J. Rouland, Stationslaan 17 in Stadskanaal voor het veranderen van een inrichting (Ubbo Emmius) aan de Maarsdreef 23 in Stadskanaal.
* Milieu Cleaning Services B.V., Fabrieksstraat 26 in Stadskanaal voor het van toepassing worden van het Besluit voorzieningen- en installaties milieubeheer op een al aanwezige inrichting aan de Veenstraat 18 in Stadskanaal.

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze meldingen (artikel 8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de meldingen zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis.

Ook ter inzage de meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer met nadere eis van:

* Milieu Cleaning Services B.V., Fabrieksstraat 26 in Stadskanaal betreffende het van toepassing worden van het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer op een al aanwezige inrich-ting (Milieu Cleaning Services B.V.) aan de Veenstraat 10B in Stadskanaal.

* Milieu Cleaning Services B.V., Fabrieksstraat 26 in Stadskanaal betreffende het van toepassing worden van het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer op een al aanwezige inrich-ting (Milieu Cleaning Services B.V.) aan de Veenstraat 18 in Stadskanaal.

Er is een nadere eis gesteld tot beperking van de geluidsbelasting door bovengenoemd bedrijf. Deze nadere eis ligt bij de melding ter inzage. Tegen de nadere eis is gedurende zes weken bezwaar mogelijk bij het gemeentebestuur.

Ook ter inzag de meldingen op basis van artikel 8.19 van de wet milieubeheer van:

* Borgesius Bakkerijen BV, Electronicaweg 7-13 in Stadskanaal voor uitbreiding van de al be-staande vriescel aan de Electronicaweg 7-13 in Stadskanaal.

Belanghebbenden kunnen tegen deze beschikking binnen zes weken na de dag van publicatie van het besluit een bezwaarschrift indienen bij het gemeentebestuur. Tevens kunnen zij bij de Raad van State een verzoek om een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk verzoek richt u tot de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ook ter inzage de openbare kennisgeving en ontwerpbeschikking Wm inzake de aanvraag van:

* G. ten Seldam, Alteveersterweg 25A in Alteveer. Het gaat om een revisievergunning voor een melkveehouderij aan de Alteveersterweg 25A in Alteveer.

Burgemeester en wethouders zijn van plan op deze aanvraag een positief besluit te nemen. In het belang van de bescherming van het milieu is een aantal voorschriften gesteld. Iedereen die zich niet kan verenigen met deze ontwerpbeschikking kan zowel mondeling als schriftelijk, vóór 21 juni 2007, een zienswijze indienen. Als u behoefte heeft aan het beleggen van een openbare zitting, dan horen wij dat graag vóór 31 mei 2007 van u.

Ook ter inzage de openbare kennisgeving en beschikking inzake de aanvraag van:

* H. Wilting, Noorderdiep 51 in Stadskanaal. Het gaat om een oprichtingsvergunning voor WKK-installatie (vergistinginstallatie) aan de Van Boekerenweg ongenummerd, kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie U, nummer 421 in Stadskanaal.

Burgemeester en wethouders hebben op deze aanvragen positief besloten. In het belang van de bescherming van het milieu zijn er voorschriften gesteld. Zowel de aanvrager als de betrokken adviseurs kunnen tegen deze beschikkingen beroep instellen. Ook degenen die op tijd een zienswijze tegen de ontwerpbeschikkingen hebben ingebracht, kunnen beroep instellen. Dat geldt ook voor belanghebbenden die aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om op tijd hun zienswijze in te brengen.

U kunt uw eventuele beroepschriften tegen de in deze bekendmaking genoemde beschikkingen vóór 21 juni 2007 indienen bij de Voorzitter van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Mocht u een spoedeisend belang hebben, dan kunt u in uw beroepschrift ook verzoeken om een schorsing van de beschikking of om het treffen van een voorlopige voorziening. Als de Raad van State positief beslist over de beschikking, wordt deze onherroepelijk. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Een tegemoetkoming in de studiekosten nodig? Ontvang een bijdrage van Stichting Provinciaal Groninger Studiefonds


* Wilt u zelf een opleiding gaan volgen?

* Hebt u kinderen die het voortgezet onderwijs, een beroepsopleiding of een studie volgen?

* Hebt u kosten in verband met deze opleiding(en), waarvoor u geen bijdrage ontvangt van een andere instelling?
* Had u in 2006 een inkomen dat op of iets boven het minimum lag?

Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een bijdrage van de Stichting Provinciaal Groninger Studiefonds. De Stichting Provinciaal Groninger Studiefonds verstrekt bijdragen in de schoolkosten, de studiekosten en/of de daarbij horende reiskosten aan: alle inwoners van de provincie Groningen, met uitzondering van inwoners van de gemeente Groningen die een minimum gezinsinkomen hebben en die geen recht hebben op een bijdrage voor één van de genoemde kosten van een andere instantie (bijvoorbeeld de Informatie Beheer Groep, het CWI of het UAF).

U kunt vanaf heden een aanvraag indienen bij het Studiefonds voor het school-/studiejaar 2007/2008. Folders en formulieren hiervoor kunt u halen bij uw gemeente, aanvragen via onderstaand telefoonnummer of downloaden van de website:
www.provinciegroningen.nl/welzijnencultuur/onderwijs/studiefonds

Om voor een tegemoetkoming in aanmerking te komen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Voor inlichtingen over deze voorwaarden en voor verdere informatie kunt u contact opnemen met uw gemeente of met het secretariaat van het Studiefonds, T (050) 316 doorkiesnummers: 4321 / 4055 / 4152. Uw aanvraagformulier met bijbehorende stukken moet u vóór 1 juni 2007 bij de ge-meente inleveren of rechtstreeks sturen aan: SPGS, Postbus 610, 9700 AP Groningen.

Vacature vakleerkracht lichamelijke opvoeding

In de gemeente Stadskanaal is in twee wijken de BOS-impuls (buurt-onderwijs-sport) gestart. De BOS-impuls is een tijdelijke stimuleringsregeling, die de gemeente ondersteunt bij hun aanpak van achterstanden bij jeugdigen in de leeftijd van 4 tot 19 jaar. Deze achterstanden kunnen zich voordoen op het gebied van gezondheid, welzijn, onderwijs, opvoeding, sport of bewegen.

Binnen de BOS-impuls moeten activiteiten georganiseerd worden om deze achterstanden aan te pakken. Daarom zijn wij met ingang van het schooljaar 2007-2008 op zoek naar een

Vakleerkracht lichamelijke opvoeding wtf 0,36

Je geeft les aan alle groepen binnen zowel bijzonder als openbaar basisonderwijs. Daarnaast is de samenwerking en afstemming met het jeugd- en jongerenwerk van de Stichting Welstad en de sportaanbieders in de gemeente van groot belang.

Wat vragen wij:


* Een afgeronde opleiding aan de Academie Lichamelijke Opvoeding
* Lesbevoegdheid

Hoe ziet je profiel eruit


* Je bent enthousiast en gemotiveerd

* Je hebt een gevarieerd lesaanbod

* Je bent bereid om buiten schooltijd activiteiten te organiseren (ook in schoolvakanties)

* Je ziet het als een uitdaging om de samenwerking en afstemming te zoeken met het onderwijs, het jeugd- en jongerenwerk van de Stichting Welstad en sportaanbieders

Wat hebben wij te bieden

De aanstelling is voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging je komt in dienst van de Stichting Technische Sportleiding Groningen rechtspositie: CAO voor sportverenigingen salaris: van minimaal EUR 2.171,- tot maximaal EUR 2.478,- bruto per maand (bij fulltime aanstelling).

Voor meer informatie kun je bellen met Gerard Gerrits, beleidsmedewerker Sport in de gemeente Stadskanaal, T (0599) 631 446 of mailen naar g.gerrits@stadskanaal.nl. Heb je belangstelling, stuur dan je brief met CV voor 26 mei naar Gemeente Stadskanaal, t.a.v. Gerard Gerrits, Postbus 140, 9500 AC in Stadskanaal of naar bovenstaand e-mailadres. De sollicitatiegesprekken staan gepland in week 23.

Gewijzigde dienstverlening rond Hemelvaart

Op dinsdag 15 mei zijn het gemeentehuis en het loket voor wonen welzijn en zorg in de A22, het bedrijfsverzamelgebouw aan de Aziëlaan 22, gesloten in verband met een personeelsbijeenkomst.

Op Hemelvaartsdag, donderdag 17 mei en op vrijdag 18 mei, zijn het gemeentehuis en het loket voor Wonen, Welzijn en Zorg in de A22, het bedrijfsverzamelgebouw aan de Aziëlaan 22, gesloten.

De burgerlijke stand is, uitsluitend voor het doen van aangifte van geboorte en overlijden geopend op vrijdag 18 mei 2007 van 9.00 tot 10.00 uur.

Gewijzigde huisvuilroute rond Hemelvaart

Op Hemelvaartsdag, donderdag 17 mei, is de gemeentelijke afvalverwerking gesloten en wordt er geen huisvuil opgehaald. De donderdagroute wordt op zaterdag 19 mei gereden.
* 09 mei 2007