Ingezonden persbericht


IDS Scheer verstevigt positie in de overheidsmarkt

Overheid brengt in toenemende mate processen in kaart met ARIS van IDS Scheer

Den Haag, 9 mei 2007 - IDS Scheer, leverancier van softwareoplossingen voor Business Process Management (BPM), heeft zijn positie in de overheidsmarkt verstevigd. Zo sloot het bedrijf recent een omvangrijk contract met het Duitse ministerie van Transport, Volkshuisvesting en Stedelijk beleid. Het ministerie verlengde het bestaande contract met IDS Scheer en breidt dit ook verder uit. De overheidsinstelling gaat het ARIS Platform verder inzetten voor procesbeheersing en schakelt IDS Scheer tevens in voor consultancydiensten.

Ook in Nederland heeft IDS Scheer een sterke reputatie opgebouwd bij overheidsinstanties. Zo maken de ministeries van Defensie en van Verkeer en Waterstaat, het Centraal Justitieel Incasso Bureau, het Kadaster, de Luchtverkeersleiding Nederland, de ICTRO (ICT Rechterlijke Organisatie) en het shared service center P-Direct gebruik van de IDS Scheer-software.

"De logistieke en administratieve processen binnen overheden worden steeds veeleisender. Mede daardoor is de kwaliteit van Business Process Management een essentiële succesfactor aan het worden", zegt Mark Straathof, Managing Director van IDS Scheer in Nederland. "De ARIS-oplossing speelt daarop in door het bieden van brede mogelijkheden om bedrijfsprocessen efficiënter en tegen lagere kosten te beheren op basis van een geïntegreerde benadering. Met ARIS zijn organisatie-eenheden, functies, producten, diensten, systemen en gegevens als bouwstenen onder te brengen in één 'multi-user repository'. Die vormt de basis voor verschillende bedrijfsprocessen, wat redundantie voorkomt en de flexibiliteit vergroot. We zijn enthousiast over dit succes in de overheidsbranche en kijken uit naar verdere samenwerking in dit belangrijke segment."

###

Over IDS Scheer
Softwareleverancier en consultancybedrijf IDS Scheer (Saarbrücken, Duitsland) ontwikkelt oplossingen voor Business Process Management. Met het ARIS Platform voor Process Excellence biedt IDS Scheer een geïntegreerd en compleet portfolio voor strategie, ontwerp, implementatie en controle van de bedrijfsprocessen. Dankzij de geïntegreerde aanpak van ARIS Value Engineering (AVE) kan IDS Scheer bedrijfsstrategie, bedrijfsprocessen, IT-oplossingen en de controle van processen met elkaar verbinden. IDS Scheer is in 1984 opgericht door Professor August-Wilhelm Scheer en bedient vanuit eigen vestigingen en in samenwerking met partners momenteel circa zesduizend klanten in ruim zeventig landen. In 2005 behaalde het bedrijf een omzet van 318 miljoen euro. Wereldwijd werken ongeveer 2.500 mensen voor IDS Scheer. Het bedrijf is genoteerd aan de TecDAX van de Frankfurt Stock Exchange (Duitsland).

Ingezonden persbericht