Politie Friesland

landelijke dossiers

Geen dossiers aanwezig

Politieberichten van woensdag 9 mei

Fryslân, 09-05-2007 o Politieberichten van dinsdag 8 mei 07.00 uur t/m woensdag 9 mei 07.00 uur

Joure: fietsster gewond
De politie heeft dinsdagmorgen geassisteerd bij een aanrijding op de Koarte Ekers, waarbij een fietsster gewond raakte. Deze fietsster, een 44-jarige inwoonster van Joure, wilde linksaf slaan juist op het moment dat een auto haar inhaalde. De bestuurder van de auto, een 56-jarige inwoner van Tolbert, kon daarop een aanrijding niet meer voorkomen. De fietsster raakte bij deze aanrijding dermate zwaar gewond dat de traumaheli werd opgeroepen. Ze werd daarmee naar het ziekenhuis in Groningen overgebracht.

Sumar: diefstal aanhangwagen
De politie onderzoekt de diefstal van een aanhangwagen. Deze werd in de nacht van maandag op dinsdag weggenomen van een erf bij een woning aan de Mieskerwei. Het betrof een eenassige aanhangwagen met daarop een gele gasolietank met ruim 200 liter gasolie. Een 43-jarige inwoner van Suwald deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak woning, auto gestolen
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Japik Hepkemawei. In de nacht van
maandag op dinsdag werden uit de woning autosleutels ontvreemd, waarna de auto van de bewoner werd gestolen. Men kwam de woning mogelijk binnen met een valse sleutel. De gestolen auto is een grijze BMW met het kenteken 41-TL-SX. De 42-jarige eigenaar uit Leeuwarden deed aangifte.

Leeuwarden: aanhouding
De politie heeft dinsdagmorgen een 25-jarige inwoner van Burgum aangehouden. De man trapte op de Stinzenflora om onduidelijk reden tegen twee passerende autos. Van één auto sneuvelde daarbij een portierraam. Op basis van een getuigenverklaring kon de verdachte korte tijd later worden aangehouden. Hij werd voor verhoor naar het politiebureau overgebracht.

Tijnje: onder invloed
De politie heeft woensdagmorgen vroeg een 26-jarige automobilist uit de gemeente Het Bildt op de Romke van Damwei staande gehouden. Omdat vermoed werd dat de man onder invloed verkeerde, moest hij op het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Gezien de uitslag van 665 ug/l, werd zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Leeuwarden: aanhouding inbreker
De politie heeft dinsdagavond een 29-jarige inwoner van Gouda aangehouden op verdenking van inbraak in een horecapand aan de Heerestraat. Beveiligingsmedewerkers hielden de man aan bij dit pand toen zij glasgerinkel hoorden. Ze waarschuwden de politie die de man voor verhoor meenam naar het politiebureau. Daar werd hij ingesloten.

Leeuwarden: inbraak
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Emmakade. De 31-jarige bewoonster ontdekte midden in de nacht in de woonkamer van haar woning een haar onbekende man. Deze ging vluchtte daarop meteen de woning uit. De politie heeft onmiddellijk na de melding de omgeving nog afgezocht maar niemand meer aangetroffen. Van de inbreker is slechts een summier signalement bekend: hij had een capuchon op, handschoenen aan en droeg een donkere jas met op de zijkant lichtere zakken. De bewoonster mist onder meer een laptop en een digitale camera.

Leeuwarden: aanrijding onder invloed
De politie heeft woensdagmorgen vroeg een 22-jarige automobilist uit Sint Jacobiparochie aangehouden. De man had op de Verlaatsbrug een eenzijdig ongeval veroorzaakt. Toen de politie na een melding arriveerde trof men een beschadigde auto aan zonder kentekenplaten. Op korte afstand stond de verdachte, die zie dat hij niets met de aanrijding te maken had. Omdat de man gedronken bleek te hebben en zich weigerde te identificeren, werd hij voor onderzoek naar het politiebureau meegenomen. Daar werd weigerde hij een ademanalyse te ondergaan, waarna proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt