Gerechtelijke organisatie

Twee mannen vrijgesproken voor poging doodslag agenten

's-Hertogenbosch, 8 mei 2007 - De rechtbank 's-Hertogenbosch heeft vandaag een 23-jarige man uit Helmond en een 27-jarige man uit Geldrop vrijgesproken van poging doodslag op 24 oktober 2006 in Liessel (Deurne). De mannen zijn wel veroordeeld voor poging diefstal.

De rechtbank acht niet wettig en overtuigend bewezen dat de mannen met een auto hebben ingereden op een getuige en twee politieagenten op 24 oktober 2006. De getuige heeft verklaard dat hij niet door de auto zou zijn geraakt als hij op de stoep was blijven staan. Een van de verbalisanten is door de verdachten niet gezien achter de auto. De andere verbalisant moest weliswaar opzij stappen toen de auto wegreed, maar dat maakt volgens de rechtbank nog niet dat de opzet op de doodslag is bewezen.

De rechtbank heeft beide mannen wel veroordeeld wegens poging tot diefstal na een inbraak op 24 oktober 2006 in Liessel. Daarnaast is een poging inbraak uit een woning op 14 januari 2007 in Helmond bewezen verklaard. De rechtbank acht de verklaring van beide mannen, dat zij een inbraak door onbekenden wilden verijdelen, niet aannemelijk. De rechtbank legde de man uit Geldrop een werkstraf op van 180 uur. De Helmonder kreeg een maand gevangenisstraf voorwaardelijk en een werkstraf van 100 uur opgelegd.

LJ Nummers

BA4590
BA4586

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 8 mei 2007