Rechtbank Utrecht


Geen inhoudelijk oordeel over samenstelling vertrouwenscommissie Rhenen

8 mei - Politieke partij Rhenens Belang had bezwaar en beroep ingesteld tegen de samenstelling van de vertrouwenscommissie voor de benoeming van de nieuwe burgemeester van Rhenen, omdat de fractievoorzitter niet in deze vertrouwenscommissie was benoemd. De rechtbank heeft het beroep niet-ontvankelijk verklaard.

De nieuwe burgemeester is inmiddels benoemd. Rhenens Belang heeft ter zitting te kennen gegeven dat zij er geen behoefte aan heeft dat het werk van de vertrouwenscommissie wordt overgedaan en dat zij niet wil tornen aan de benoeming van de nieuwe burgemeester.

De rechtbank is van oordeel dat Rhenens Belang en haar fractievoorzitter geen procesbelang meer hebben bij een uitspraak op het beroep. Rhenens Belang wilde door de rechtbank vastgesteld zien dat het gebrek aan vertrouwen volkomen ongefundeerd was. Het is echter niet de taak van de bestuursrechter om uitsluitend bij wijze van voorlichting in een uitspraak overwegingen van principiële aard op te nemen. Het beroep is niet-ontvankelijk verklaard.

LJ Nummer

BA4632

Bron: Rechtbank Utrecht
Datum actualiteit: 8 mei 2007