Ingezonden persbericht


Persbericht

TomTom verkoopt meer dan 10 miljoen navigatieproducten

Amsterdam, 9 mei 2007 - TomTom, 's werelds grootste aanbieder van navigatieoplossingen, kondigt vandaag aan dat er wereldwijd meer dan tien miljoen TomTom navigatieproducten verkocht zijn. Dit succes laat de indrukwekkende groei van het bedrijf zien; miljoenen mensen kiezen voor TomTom om veilig, stressvrij en efficiënt van A naar B te navigeren.

TomTom blijft aanvoerder in een snelgroeiende markt en heeft een belangrijke rol gespeeld in de acceptatie van navigatieproducten en diensten bij consumenten. Alleen al in het afgelopen jaar heeft het bedrijf het aantal verkochte producten weten te verdubbelen. Hierdoor heeft TomTom vandaag de dag wereldwijd het grootste aantal gebruikers binnen de navigatiebranche.

"Wij zijn er trots op leidinggevend te zijn binnen deze groeiende markt. Wij danken ons succes aan onze visie en continue toewijding om betere systemen af te leveren," zegt Harold Goddijn, TomTom's chief executive officer. "De verkoop van 10 miljoen producten is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van TomTom, maar dit is pas het begin. Meer en meer autobestuurders binnen Europa wensen een kwalitatief hoogwaardige, innovatieve en gebruiksvriendelijke navigatieoplossing. Wij verwachten dat deze groei verder zal doorzetten."

TomTom is constant bezig met vernieuwing; het aanbieden en uitbreiden van nieuwe diensten en extra content aan consumenten draagt bij aan een nog betere gebruikerservaring. Sinds de introductie van TomTom HOME hebben meer dan één miljoen mensen gebruik gemaakt van TomTom's content, kaarten en diensten. Dit maakt hen onderdeel van 's werelds grootste satellietnavigatiegemeenschap. Via TomTom HOME wordt aan de consument een gemakkelijke en gratis manier aangeboden om de TomTom up-to-date te houden, welk model het ook is.

Het succes van TomTom komt voort uit het brede portfolio dat bestaat uit de best verkopende navigatieproducten en diensten, inclusief:
* Draagbare navigatiesystemen die de klant de mogelijkheid bieden out-of-the-box te navigeren; dit zijn de bekroonde TomTom GO familie, de TomTom ONE, de TomTom ONE XL en de TomTom RIDER.
* TomTom NAVIGATOR, software voor PDA- en smartphonegebruikers.
* TomTom PLUS, een dienst die content biedt voor navigatieproducten; real-time weerberichten, recente informatie over de weggesteldheid, de nieuwste kaarten en de TomTom Buddies toepassing.
* TomTom HOME, een gratis softwaretoepassing die gebruikers in staat stelt content te beheren, te downloaden, op te slaan en over te zetten vanaf de computer op het TomTom systeem, inclusief kaarten, software en updates.
* TomTom WORK, combineert uitstekende communicatiemogelijkheden en slimme navigatietechnologie met voertuiglokalisatie-expertise; de TomTom GO 715 is de meest recente toevoeging aan dit portfolio.
* TomTom biedt autofabrikanten een unieke oplossing die geïntegreerd kan worden in een auto, maar toch draagbaar blijft.
* Een volledige reeks aan accessoires speciaal ontworpen door TomTom om de persoonlijke navigatiesystemen te complementeren, inclusief een beschermtasje, headsets en montagekits.

TomTom is opgericht te Amsterdam en heeft kantoren in Europa, Noord-Amerika, Australië en Azië. De producten van TomTom worden in vijfentwintig landen verkocht via een netwerk van toonaangevende retailers en online.


- einde -

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.