Provincie Flevoland



Subsidies voor projecten volksgezondheid

GS verlenen subsidies aan de volgende projecten op het gebied van Volksgezondheid:

1. InteractContour (regiokantoor Flevoland) ontvangt een subsidie voor het opstarten van een afasiecentrum. In dit centrum worden onder andere lotgenotencontact, activatieparticipatie, logopedie en ondersteuning van mantelzorg ondergebracht. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met het revalidatiecentrum Vogellanden


2. Het Medisch Coördinatiecentrum Flevoland krijgt een bijdrage in het meerjarenzorg-programma Dementie. De subsidieaanvraag van dit samenwerkingsproject van de zorgorganisaties Noord-Oost Flevoland werd in 2005 en 2006 ook gehonoreerd. 2007 is het laatste jaar.


3. MEE IJsseloevers ontvangt een financiële bijdrage voor de werkconferentie `Niet Aangeboren Hersenletsel' en mag het provinciehuis voor deze conferentie gebruiken. De conferentie bereidt de presentatie van het cliëntvolgsysteem met de ketenpartners voor.


4. Voor de productie van de folder "Ongeneeslijk ziek, hoe nu verder?" ontvangt het Medisch Coördinatie Centrum (MCC) een provinciale subsidie. Dit is de derde folder in een serie, de andere zijn: "Zorg in de laatste levensfase"en "Fabels en feiten over morfine".


5. Voor de komende drie jaar ontvangt de Telefonische Hulp- en Dienstverlening Oost-Nederland een bijdrage van de provincies Flevoland, Overijssel en Drenthe voor het project `telefoon en chat-hulpverlening'. Het project wil de participatie en zelfredzaamheid van jongeren vergroten. Nieuw is de hulpverlening door chatsessies.