Ingezonden persbericht


Clickair, de nieuwste Spaanse luchtvaartmaatschappij verbindt Sevilla en Amsterdam met tarieven vanaf E 20

Sevilla/Amsterdam (Datum) - clickair, de nieuwste Spaanse luchtvaartmaatschappij blijft haar routes door Europa snel uitbreiden met de toevoeging van negen nieuwe bestemmingen vanaf mei. Zeven van deze nieuwe vluchten vertrekken vanuit Barcelona en twee vanuit Sevilla.

clickair lanceerde in mei de tweede verbinding tussen Nederland en Spanje. In maart huldigde de maatschappij al de route Barcelona - Amsterdam in met 2 dagelijkse vluchten. Nu gaat Clickair van start met dagelijkse vluchten tussen Sevilla en Amsterdam Airport Schiphol. Van Amsterdam naar Sevilla is de vertrektijd 21:25 en van Sevilla naar Amsterdam is de aankomsttijd 20:50. De maatschappij biedt al tarieven vanaf E 20 enkele reis, alles inbegrepen.

clickair is de jongste Europese luchtvaartmaatschappij. De strategie van het bedrijf is de reiziger de mogelijkheid te geven om "slim" te vliegen. Naast de scherpe prijzen van deze low-cost maatschappij biedt ze bovendien de mogelijkheid om naar een groot aantal bestemmingen te vliegen met een uitstekende service aan boord. Door de vele internationale routes is clickair de grootste provider van de Internationale luchthaven van San Pablo in Sevilla.

"Het is ons een waar genoegen deze nieuwe vlucht toe te voegen aan onze lijst van bestemmingen", zei clickair CEO Alex Cruz. "Onze twee landen hebben een speciale relatie en we zijn er trots op alle soorten reizigers, van zakenmensen tot toeristen en studenten, een product te bieden dat tegemoet komt aan al hun behoeften en waarmee ze Europa in beide richtingen kunnen doorkruisen om deze relatie nog hechter te maken".

clickair ging van start op 1 oktober 2006 met drie A-320 airbussen met 180 plaatsen. De vloot is recentelijk uitgegroeid tot 14 vliegtuigen van hetzelfde model. Tegen het einde van het jaar zullen dit er 23 zijn. In 2008 verwacht de luchtvaartmaatschappij 70 routes te kunnen bieden naar 55 bestemmingen in Spanje, de Britse eilanden, Europa en Noord-Afrika aan bijna 10 miljoen passagiers. De maatschappij is in eigendom van Iberia en vier bekende Spaanse financiële en industriële groepen met elk een aandeel van 20%: Quercus Equity, Nefinsa, Iberostar en Cobra.



Ingezonden persbericht