Politie Gelderland-Midden

Autodief gepakt na achtervolging en aanrijdingen
Publicatiedatum: 9-5-2007 10:16:10

PANNERDEN/ARNHEM - De politie heeft dinsdagmiddag na een lange achtervolging in Pannerden een 26-jarige man met Estlandse nationaliteit aangehouden op verdenking van autodiefstal. De man zou kort daarvoor in Arnhem een auto hebben gestolen. Tijdens zijn vlucht voor de politie tussen Arnhem en Pannerden raakte de Estlander tot drie keer toe betrokken bij aanrijdingen. Daarbij raakte verder niemand gewond.

Medewerkers van een autobedrijf aan de Vlamoven in Arnhem betrapten de Estlander omstreeks kwart over één toen hij een wagen meenam en er vandoor ging. Vlakbij het autobedrijf botste de man op een auto, bestuurd door een 43-jarige vrouw uit Elst en reed vervolgens door. Nadat de politie was gewaarschuwd zetten enkele surveillancewagens de achtervolging in. Op de Oostsingel in Duiven en de Methen in Zevenaar raakte de Estlander nog betrokken bij twee aanrijdingen. Ook zou de man enkele malen op politieagenten zijn ingereden toen ze probeerden de man tot stoppen te dwingen. Rond half twee moest de Estlander op de Berghoofdseweg in Pannerden zijn vlucht staken vanwege schade aan de auto waarna hij door de politie werd ingerekend. De man is in verzekering gesteld. Enkele agenten hebben aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling danwel doodslag.
(07-072408)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zevenaarse (14) naar ziekenhuis na aanrijding

Publicatiedatum: 9-5-2007 10:14:32

ZEVENAAR - Een veertienjarig meisje uit Zevenaar is dinsdagmiddag naar het ziekenhuis gebracht nadat ze op de Stationsstraat in haar woonplaats betrokken was geraakt bij een aanrijding. De Zevenaarse was omstreeks kwart over vier op de fiets vanuit een uitrit de Stationsstraat opgereden en werd daarbij aangereden door een auto, bestuurd door een 23-jarige man eveneens uit Zevenaar. De Zevenaarse had vermoedelijk een kneuzing aan haar voet opgelopen en is voor controle naar het ziekenhuis in haar woonplaats gebracht. (07-072603)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeer negeert afsluiting: 31 bonnen

Publicatiedatum: 9-5-2007 10:13:37

HOMOET/HETEREN - De politie heeft dinsdag op de Weteringsewal tussen Homoet en Heteren 31 bonnen uitgedeeld aan automobilisten die massaal het inrijverbod negeerden. In verband met wegwerkzaamheden (het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag) is de Weteringsewal tussen Homoet en Heteren in beide richting afgesloten. Verkeer wordt met borden omgeleid, bovendien zijn bij de wegafsluiting hekken en een inrijverbod geplaatst. Bij een controle viel het de politie op dat het verbod massaal genegeerd werd waarop het bonnenboekje werd getrokken. De politie verwacht dat de afsluiting nog enkele dagen zal duren maar blijft tot die tijd regelmatig toezicht houden. Overtreders riskeren een boete van 75 euro. De wegafsluiting is ingesteld omdat de toplaag van het asfalt is verwijderd, waardoor een niveauverschil is ontstaan van ongeveer tien centimeter ten opzichte van het aansluitende wegdek. Daardoor kan gevaar en/of schade ontstaan wanneer bestuurders hier overheen rijden.
(07-072668)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dronkeman opgepakt (update)
ingesloten. In de loop van de woensdagochtend kon de identiteit van de man worden vastgesteld. Het bleek een 31-jarige Edenaar te zijn. De man is met een proces-verbaal wegens dronkenschap naar huis gestuurd.