Politie Hollands Midden

Datum: 9 mei 2007

Woubrugge Poging tot inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de poging tot inbraak in een woning aan de Witte Klaver. Woensdag 9 mei rond 03.20 uur werd de bewoonster wakker van geluiden en trok op onderzoek uit. Bij de voordeur zag ze een voorwerp door de brievenbus steken en iemand voor de voordeur staan. Door het op een schreeuwen te zetten vluchtte de inbreker. Waarschijnlijk probeerde de inbreker met het voorwerp via de brievenbus het slot van de deur te ontgrendelen. Zover kwam het niet. Deze methode van inbreken, ook wel hengelen genoemd, lukt niet bij het op het nachtslot zetten van de deur en de sleutel uit het slot te verwijderen. De politie adviseert huiseigenaren dat altijd te doen. Daarmee kan een huiseigenaar zich een nare ervaring besparen.

Benthuizen Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging De politie doet onderzoek naar een incident van openlijke geweldpleging dat zich dinsdag 8 mei rond 17.30 uur voordeed op de Dorpsstraat. Een 21 jarige vrouw uit Benthuizen passeerde daar drie jongens en twee meisjes die daar op drie fietsen naast elkaar reden. Omdat ze nagenoeg de gehele weg innamen en niet echt voornemens waren om de vrouw op haar fiets te laten passeren, zag zij zich genoodzaakt om door de groep te rijden. Na het schelden op haar ontstond er een woordenwisseling die uiteindelijk uitliep op een handgemeen. De vrouw uit Benthuizen kreeg klappen, trappen en werd aan de haren getrokken. Dit werd gemeld bij de politie, waarna rond 18.00 uur de politie van Haaglanden in Zoetermeer de vijf, twee jongens en twee meisjes uit die plaats van 16 tot en met 19 jaar, aanhield. De verdachten zijn voor het verdere onderzoek overgedragen aan de politie Hollands Midden en daar ingesloten.

Nieuwerkerk a/d IJssel Graffiti spuiters aangehouden Twee jongens uit Nieuwerkerk aan den IJssel van 14 en 15 jaar zijn dinsdag 8 mei rond 16.20 uur betrapt toen zij in een fietstunnel aan de Parallelweg Zuid bezig waren met het aanbrengen van graffiti. Een politieagent in zijn vrije tijd uit de regio Rotterdam-Rijnmond zag dat en greep in. De jongens werden overgedragen aan de opgeroepen politie van Nieuwerkerk aan den IJssel. Beiden zijn doorverwezen naar het buro HALT en daarna overgedragen aan de ouders. De gemeente is in kennis gesteld.

Gouda Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Dijkgraafslag. Er werd daar tussen dinsdag 8 mei 22.30 uur en woensdag 9 mei 03.45 uur ingebroken. Door het forceren van een raam aan de achterkant van de woning werd toegang tot de woning verkregen. Uit de woning werden ondermeer een mobiele telefoon, een portefeuille met daarin diverse pasjes en kentekenbewijzen gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Gouda Aanhouding verdachte van inbraak De politie heeft dinsdag 8 mei rond 18.00 uur een 37 jarige man in zijn woonplaats Gouda aangehouden. Zijn aanhouding was een gevolg van een onderzoek dat de politie maandag 6 mei instelde naar aanleiding van een inbraak in een café aan de Markt in de nacht van zondag 5 op maandag 6 mei. Er werd geld en er werden sloffen sigaretten gestolen. Bij het onderzoek werd het signalement van de man, mede door camerabeelden van stadstoezicht, bekend. Toen men hem dinsdag herkende werd hij als verdachte aangehouden en voor het verdere onderzoek ingesloten. Tegenover de politie heeft hij inmiddels een bekennende verklaring afgelegd. De politie gaat nog verder met het onderzoek. ----------------------------------------------- einde berichten ----------------------------------------
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --