Gemeente Schiedam


Mei

Prijzen Jeugdmonitor uitgereikt

09 mei 2007

In het najaar van 2006 heeft het veldwerk plaatsgevonden van de Jeugdmonitor. 3.500 jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 21 jaar kregen een vragenlijst in de brievenbus. Middels deze vragenlijst wil de gemeente er achter komen wat jongeren doen en belangrijk vinden. De vragen gingen over allerlei onderwerpen, zoals gezondheid, sport, veiligheid, vrienden en vrije tijd.

Om de respons zo hoog mogelijk te doen uitkomen werden onder de deelnemers 10 VVV-Iris-cheques verloot. De prijswinnaars zijn inmiddels persoonlijk op de hoogte gesteld. Uiteindelijk deden ruim
1.000 jongeren mee aan de Jeugdmonitor.

Ook leerlingen van de hoogste basisschoolgroepen namen deel aan het onderzoek. De groepen 7 en 8 van de Schiedamse basisscholen werden daarvoor klassikaal bevraagd. Na afloop konden de leerlingen een tekening maken van hun favoriete speelplek. De drie mooiste en/of origineelste tekeningen kregen een prijs in de vorm van een speelgoedcadeaubon. De prijzen zijn in week 18 aan de drie basisscholieren in de klas uitgereikt. De gelukkigen waren Rowanne van de Sint Willibrordus, Iris van de Sint Jan en Songenai van de Regenboog-Woudhoek.

De afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente Schiedam is momenteel bezig met de rapportage, die naar verwachting eind mei/begin juni uit zal komen.

Fotobijschrift:
Ton Dijkshoorn van de afdeling Onderzoek & Statistiek overhandigt één van de prijzen.