Gemeente Schiedam


Mei

De OV-chipkaart op de Hoekse Lijn

09 mei 2007

Op de Hoekse Lijn wordt de OV-chipkaart op dit moment al volop gebruikt. NS, RET en Connexxion zijn bezig met het testen van het systeem bij volledig gebruik. Daarom zijn er veel reizigers nodig die met de OV-chipkaart door de poortjes willen.

Testtraject
Sinds juli 2006 kunnen reizigers met de OV-chipkaart reizen op het NS-traject Rotterdam Centraal - Hoek van Holland Strand. Dit traject, de Hoekse Lijn, is een testgebied voor de ontwikkeling van de OV-chipkaart bij NS.

Op dit moment hebben al ongeveer 60.000 klanten in de Rotterdamse regio een NS OV-chipkaart. Velen reizen daar ook mee, in de metro en bij NS op de Hoekse Lijn. In- en uitchecken, door de poortjes gaan het is nog wel wat wennen. Maar uiteindelijk geldt dat we werken aan één kaartje voor het hele Nederlandse openbaar vervoer en dat is voor velen de moeite waard.

Eén kaart voor tram, trein, bus en metro
Met een NS OV-chipkaart is het nu al mogelijk om te reizen met de metro van RET in de regio Rotterdam en met de metro van GVB in Amsterdam. Reizigers met een OV-chipkaart van RET of GVB kunnen deze OV-chipkaart ook gebruiken bij NS. Het principe van één kaart voor tram, trein, bus en metro wordt dus nu al op beperkte schaal in de praktijk gebracht.

Steeds meer reizigers komen dit jaar in het bezit van een OV-chipkaart. NS stuurt, verspreid over een periode van een jaar, haar abonnementhouders gratis een persoonlijke OV-chipkaart toe.