Ingezonden persbericht


Persbericht

Radware neemt Covelight Systems over

~ Overname maakt 'business-smart network'-strategie mogelijk ~


9 mei, 2007 - Radware, wereldwijd leverancier van leveringsoplossingen voor web- en netwerkapplicaties over IP, presenteert samen met de acquisitie van Covelight Systems haar 'Business-Smart Network'-strategie. Covelight Systems' Inflight(TM) is toegevoegd aan Radware's uitgebreide applicatie-suite APSolute. Hierdoor kunnen bedrijven gemakkelijk de 'business-event-intelligence' in real-time zichtbaar maken op het netwerk, iets dat tot nu toe een moeizaam proces was. Doordat er te allen tijde toegang is tot deze data kunnen bedrijven hun zakelijke processen optimaliseren, nieuwe producten en diensten aanbieden aan klanten en een halt toeroepen aan identiteitdiefstallen en online-fraudegedrag zonder vertraging van de processen. Radware verwerft Covelight Systems in een all-cash transactie ter waarde van 16 miljoen dollar, deels gebaseerd op prestatie. De voltooiing van de transactie is onderhevig aan standaard regelgeving.

Radware's introductie van 'business-smart networking' betekent een strategische stap voorbij de traditionele benadering naar een aanpak waarbij klanten hun netwerk 'bedrijfsbewust' kunnen maken. Radware's applicatielevering is in de afgelopen maanden deze richting op gegaan en koppelt nu zijn application-smart APSolute architectuur met Inflights' real-time transactiefunctionaliteit. Zo wordt vroeg inzicht in business events ingebed in het gebruikersverkeer. De informatie wordt onmiddellijk bruikbaar, zonder tijdrovende processen of dure applicatie-integratieprojecten. Deze unieke aanpak stelt datacenters in staat om hun infrastructuur te koppelen aan zakelijke behoeften.

"De 'Application Delivery Controller' (ADC) is het belangrijkste datacenter-onderdeel als het gaat om het toevoegen van diensten aan interactieve applicaties. Integratie van business-event-monitoring en het begrijpen van specifieke transacties is een logische evolutie van het ADC-platform", zegt Mark Fabbi, vice-president - Distinguished Analyst bij Gartner Inc. "Bedrijven kunnen profiteren van nieuwe mogelijkheden zoals transactieverzekeringen, real-time business intelligence en fraudeopsporing."

Veel bedrijven verplaatsen hun zakelijke processen naar het web of zijn bezig met service-oriented architectures (SOA), business proces management (BPM) of business activity monitoring (BAM). Ook moeten zij voldoen aan een waslijst van interne en externe regelgeving zoals Service Level Agreements (SLA's), Control Objectives for Information en related Technology (COBIT), Sarbanes-Oxley (SOX), Health Insurance Portability en Accountability Act (HIPPA), Basel II, Payment Card Industry (PCI) standaard en HSPD-12. Gebruiksklare, real-time data is dus cruciaal.

"Deze acquisitie illustreert de evolutie van onze visie van application-smart naar business-smart networking. Dit positioneert Radware op de voorgrond van een belangrijke industriële trend", zegt Roy Zisapel, chief executive officer bij Radware. "Onze missie is altijd al geweest om de netwerken van onze klanten intelligenter te maken waardoor zij meer business uit hun datatransacties kunnen halen en daarmee ook uit hun investeringen in de IT-infrastructuur. De toevoeging van het Inflight-platform, dat ons portfolio aanzienlijk verrijkt, versnelt deze strategie. Zo onderscheiden we ons van andere leveranciers op het gebied van leveringsapplicaties.

"We zijn blij dat wij ons kunnen aansluiten bij een bedrijf dat gespecialiseerd is op dit gebied, zodat we de markt een unieke oplossing kunnen bieden", zegt Spencer Snedecor, CEO van Covelight Systems. "Onze gecombineerde kracht biedt een nieuwe standaard voor snelle zakelijke processen. Dit is van groot belang voor bedrijven om concurrentievoordeel te behalen, zeker wanneer de markt constant verandert."

Radware stelt Inflight beschikbaar als een integraal component van zijn leveringsoplossingen voor netwerkapplicaties.

Technologische achtergrond van Inflight
Inflight is de enige online, netwerkgebaseerde monitoring-oplossing die real-time business-level-events levert aan alle back-end analytische systemen, zonder dat deze geïntegreerd zijn met de applicatie. Inflight bevindt zich in het datacenter tussen de servers en zakelijke applicaties en vangt de transacties op van het web om de systemen te voeden met relevante transactiegegevens. Inflight verzamelt data en legt verbanden tussen deze data. Dit zorgt voor real-time correlatie die tot nu toe ontbreekt in standaard log-informatie.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Radware
Radware (NASDAQ:RDWR) is wereldwijd een toonaangevende leverancier van geïntegreerde oplossingen voor applicatielevering die volledige beschikbaarheid, maximale prestatie, en complete beveiliging garandeert van alle bedrijfskritische netwerkapplicaties. Wereldwijd gebruiken meer dan 5.000 bedrijven en carriers Radware's intelligente applicatieswitches om de productiviteit te verhogen en de winstgevendheid te verbeteren. Door kritische applicatie-intelligentie toe te voegen aan IP-infrastructuur, worden netwerken beter toegankelijk voor specifieke bedrijfsprocessen. Radware's APSolute productreeks levert een complete set aan applicatiemogelijkheden op het gebied van front-end, toegang op locatie, en beveiliging om het netwerk applicatie-intelligent te maken. Hiermee worden zakelijke transacties sneller, betrouwbaarder, en veiliger. Ga voor meer informatie naar www.radware.com.

###

This press release may contain forward-looking statements that are subject to risks and uncertainties. Factors that could cause actual results to differ materially from these forward-looking statements include, but are not limited to, general business conditions in the Application Switching industry, changes in demand for Application Switching products, the timing and amount or cancellation of orders and other risks detailed from time to time in Radware's filings with the Securities and Exchange Commission, including Radware's Form 20-F.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met René van den Nieuwenhof van LEWIS, het PR bureau van Radware: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: renevdn@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29

5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com