Politie Amsterdam-Amstelland



Automobiliste moet rijbewijs inleveren na te snel inhalen / A- 10 (Ring Noord) (09/05/07)

Dinsdagavond 8 mei rond kwart over acht werd tijdens een snelheidscontrole door de dienst Controle Infrastructuur Verkeer een auto gemeten, die met een snelheid van 157 kilometer per uur reed over de A 10. Ter plaatse geldt de toegestane snelheid van 100 kilometer per uur. De bestuurster van de auto, een 26-jarige vrouw, verklaarde dat zij aan het inhalen was. De overschrijding van de toegestane snelheid leverde de bestuurster een proces-verbaal op en haar rijbewijs is ingevorderd.
Vrouw mishandeld in café, man (45) aangehouden / Geldersekade (09/05/07)

Dinsdagochtend 8 mei rond halfnegen is na een ruzie in een café een 45-jarige man aangehouden voor mishandeling. Na een caféruzie tussen de verdachte en een vrouwelijke cafébezoeker, zou de man de vrouw hebben geslagen, op de grond geduwd en meerdere malen hebben geschopt. De vrouw raakte door de mishandeling lichtgewond aan haar gezicht. Een fietspost van de politie was snel ter plaatse en kon de man aanhouden. De recherche van Bureau Beursstraat heeft enkele getuigen verhoord en onderzoekt de zaak.

32 bekeuringen na snelheidscontrole / Transformatorweg (09/05/07)

Dinsdagavond 8 mei heeft de politie in anderhalf uur tijd 30 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Op de controleplaats, de Transformaterweg, is een maximumsnelheid van 50 kilomter toegestaan. Agenten bekeurden ook twee automobilisten omdat zij door te claxonneren tegemoetkomend verkeer voor de snelheidscontrole probeerden te waarschuwen. 17 bestuurders overschreden de plaatselijk toegestane snelheid met meer dan 30 kilometer per uur, zij moeten zich hiervoor verantwoorden aan de officier van justitie. De hoogste snelheid die was gemeten betrof 42 kilometer per uur.

Man (39) rijdt dronken met alarmlichten aan / Geldershoofd (09/05/07)

Op woensdag 9 mei om halfdrie zagen twee agenten een voertuig rijden dat met zijn alarmlichten aan over het Geldershoofd in Amsterdam reed. Dit was voor de twee agenten reden om een onderzoek in te stellen. Na aanhouding is de man overgebracht naar het Bureau Ganzenhoef. Een blaastest wees uit dat de man een alcohol promillage van 1.6 in zijn bloed had, wat meer dan drie keer het wettelijk toegestane niveau is. Op het bureau is het voertuig van de man in bewaring gesteld en zijn rijbewijs gevorderd. Dit laatste was niet mogelijk want de man wist niet waar zijn rijbewijs was. Naast deze maatregelen kreeg de man ook een rijverbod van 8 uur.

Vrouw (41) aangehouden wegens rijden onder invloed / Prinsengracht (09/05/07)

Woensdagnacht 9 mei rond één uur zagen twee surveillerende agenten een bromfietser zonder licht rijden over de Prinsengracht. De agenten volgden de bestuurster en gaven het stopteken. Ter controle werd er verzocht mee te werken aan een blaastest. Na enkele pogingen bleek dat de vrouw niet mee- werkte door niet of nauwelijks in de blaasapparatuur te blazen. Ze werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau werd nogmaals een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat de vrouw bijna 3 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Het rijbewijs is ingevorderd en de vrouw heeft een rijverbod van 7 uur.

23-jarige bestuurder aangehouden wegens rijden onder invloed zonder rijbewijs / Utrechtsestraat (09/05/07)

Dinsdagavond 8 mei rond elf uur kregen agenten van Bureau Nieuwezijds Voorburgwal een melding dat een 23-jarige bromfietser zou zijn gevallen in de Utrechtsestraat. Toen de agenten ter plaatse kwamen werd de verdachte inmiddels door ambulancepersoneel onderzocht. De bestuurder bleek slechts enkele schaafwonden te hebben. Nadat de bestuurder had meegewerkt aan een blaastest bleek dat het toegestane alcoholpromillage bijna 4 maal was overschreden. Het rijbewijs kon niet worden ingevorderd omdat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs. De bestuurder is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er werd een rijverbod opgelegd van 12 uur.