Rabo Streetball Tour zet jongeren aan tot sporten


09.05.2007 / 10:40 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Rabobank nederland

Rabobank nederland

Rabobank en Nederlandse Basketball Bond stimuleren met laagdrempelig 'pleintjes basketbal' sport onder jongeren

Op 7 mei begint de inschrijving voor de Rabo Streetball Tour 2007, een initiatief van de Nederlandse Basketball Bond . De Rabobank verbindt zich voor minimaal drie jaar als hoofdsponsor aan het jaarlijkse evenement. De NBB en de Rabobank willen met dit initiatief jongeren stimuleren te sporten. 'Pleintjesbasketbal' is laagdrempelig, iedereen kan meedoen. Het eerste toernooi is op zondag 3 juni op de Grote Markt in Groningen. De tour zal in totaal 13 steden aandoen. De finale is op zondag 19 augustus op de ArenA Boulevard in Amsterdam.

Rabobank is bekend als hoofdsponsor van wielrennen, hockey en paardrijden. Met het sponsoren van 'streetball' of 'pleintjesbasketbal', dat je vaak in grote steden ziet, richt de Rabobank zich op een nieuwe doelgroep. Piet van Schijndel, lid raad van bestuur Rabobank Nederland: 'Pleintjesbasketbal is laagdrempelig en spreekt een grote groep jongeren aan, vooral jongeren in de grote steden. Daarom steunen wij dit initiatief, dat laat zien dat sporten ook gewoon leuk is, van harte.' De Rabobank draagt bij in de kosten en biedt faciliteiten aan de jongeren om hun talenten te tonen. Zo wordt aan de basketballer die met de bal de mooiste kunsten toont de Rabo Skillz Challenge prijs uitgereikt.

Volgens Louis Geleijnse, directeur van de NBB, is 'streetball' een zéér spectaculaire manier van basketbal: 'Het is super gaaf om te zien, het is heerlijk om te doen, en het is dé manier om kennis te maken met onze mooie sport!.'

De tour gaat op zondag 3 juni op de Grote Markt in Groningen van start en zal in totaal dertien steden aandoen: Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Dordrecht, Zaanstad, Eindhoven, Tilburg, Enschede, Nijmegen, Almere en Arnhem. De winnende teams gaan door naar de finale die op zondag 19 augustus op de ArenA Boulevard in Amsterdam plaatsvindt. De data worden gepubliceerd op: www.streetballtour.nl. Informatie over de wijze van inschrijving is ook te vinden op de site.

Voor persvragen:
Jan-Willem ter Avest, persvoorlichting Rabobank Nederland, e-mail: j.w.avest@rn.rabobank.nl, telefoon: (030) 216 1740