Amsterdam Oud Zuid


Parkeren in Oud-Zuid `Plaats maken voor leefbare buurten'

Concept-nota vrijgegeven voor inspraak

Het Dagelijks Bestuur heeft de concept-nota Parkeren in Oud-Zuid `Plaats maken voor leefbare buurten' vrijgegeven voor inspraak. In deze concept-nota doet het Dagelijks Bestuur voorstellen voor het parkeerbeleid in Oud-Zuid voor de komende tien jaar. Speerpunt van dit beleid is het realiseren van 1.000 parkeerplaatsen in parkeergarages.

Parkeren in de Pijp

Voor de parkeerplaatsen die in parkeergarages zullen worden gerealiseerd worden er op straat parkeerplaatsen opgeheven. De ruimte die hiermee op straat vrijkomt, kan worden gebruikt om de verblijfskwaliteit van de openbare ruimte te verbeteren. Hierbij kan gedacht worden aan meer ruimte voor groenvoorzieningen, speelruimte voor kinderen, terrassen, afvaleilanden, stallingsplaatsen voor de fiets etcetera.

In de nota wordt beschreven op welke manieren het Dagelijks Bestuur parkeerplaatsen in garages wil realiseren. Hierbij wordt gedacht aan het bouwen van nieuwe parkeergarages, maar ook aan het beter benutten van de bestaande parkeergarages. Het Dagelijks Bestuur wil zijn inspanningen hierbij voornamelijk richten op de wijken en buurten met een hoge parkeerdruk en weinig openbare ruimte: Noordpijp, Hoofddorppleinbuurt, Zuidpijp en Schinkelbuurt.

Daarnaast worden er in de nota voorstellen gedaan voor parkeernormen bij (ver)nieuwbouw. Hiermee geeft het stadsdeel aan hoeveel parkeerplaatsen er bij een (ver)nieuwbouwproject moeten worden gerealiseerd.

U kunt de concept-nota hier downloaden.

U kunt reageren
Vanaf woensdag 9 mei tot en met dinsdag 19 juni bent u in de gelegenheid om te reageren op de concept-nota door middel van het indienen van een zienswijze.

U kunt reageren in een e-mail naar het volgende adres: stadsdeel@oudzuid.amsterdam.nl.

Vergeet u niet om bij uw zienswijze uw naam en adres te vermelden!

U kunt uw zienswijze ook per post indienen bij het stadsdeel onder vermelding van `zienswijze conceptnota Parkeren' (Postbus 51160, 1007 ED Amsterdam).

Wat gebeurt er met uw reactie?
Na het verstrijken van de inzagetermijn stelt het Dagelijks Bestuur een Nota van Beantwoording op. Hierin wordt gereageerd op de ingekomen zienswijzen. Als dat nodig is, vindt ook aanpassing van de nota plaats. Als u een zienswijze hebt ingediend voorzien van uw naam en adres ontvangt u te zijner tijd ook een exemplaar van de Nota van Beantwoording. Het is de bedoeling om de nota Parkeren in Oud-Zuid `Plaats maken voor leefbare buurten' in het najaar ter vaststelling aan de stadsdeelraad voor te leggen.