Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Naar Katendrecht via nieuwe ANWB-borden

Ter stimulering van de participatie in
Katendrecht heeft Het Kwartier Stedelijke Ontwikkeling samen met de Katendrechtse Bewonersorganisatie (KBO) de werkgroep Levendig en Leuk opgericht.

Kansen in kaart gebracht
Deze werkgroep bestaat uit circa 30 bewoners van zowel het oude als het nieuwe deel van Katendrecht, en heeft een aantal kansen voor de wijk benoemd en in kaart gebracht via een presentatie. De presentatie is op 29 november 2006 toegelicht aan de commissie Vreewijk-Katendrecht.

Muurschildering
De ideeën van Levendig en Leuk worden in overleg met de gemeentelijke diensten en actieve partijen in de wijk op haalbaarheid onderzocht en waar mogelijk direct opgepakt. Zo is het idee voor een muurschildering op de zijgevel van de C1000 aan de Brede Hilledijk opgepakt door De Rotterdam BV. Na uitwerking van het voorstel kan de muurschildering in het voorjaar worden aangebracht.

Bewegwijzeringsborden
Ook het voorstel om een verwijzing naar de wijk op de ANWB bebording bij de entree van Katendrecht te realiseren kreeg bij de deelgemeente goed gehoor. Na overleg met dS+V, heeft de ANWB 2 bewegwijzeringborden (foto) geplaatst op de kruising Hillelaan-Brede Hilledijk en 2 vooraankondigingborden.

Havennummers
Tot een paar jaar geleden hing er wel bewegwijzering voor Katendrecht, maar daarna waren nieuwe bewoners en bezoekers overgeleverd aan het volgen van havennummers of de bewegwijzering op de lichtreclame van Tattoo Bob. Nu is via de bewegwijzering op dit kruispunt het mooie woongebied achter de Pols weer goed te vinden.

ss Rotterdam
Begin 2008 wordt de ss Rotterdam uiteraard ook bewegwijzerd. Dit verkeer gaat via de (andere) kruising Hillelaan-Maashaven N.z., langs de kade de Kaap op. De route naar dit voormalige stoomschip wordt waarschijnlijk aangegeven vanaf Zuidplein, Maastunnel, Erasmusbrug en Stadionweg.