Politie Haaglanden

Extra persbericht 9 mei

Den Haag, 09-05-2007

Slachtofferhulp Nederland, Regio Haaglanden start lotgenotengroep geweld

Eind mei 2007 start Slachtofferhulp Nederland, regio Haaglanden weer een lotgenotengroep voor slachtoffers van ernstige geweldsdelicten. Hierbij kan gedacht worden aan gewapende overvallen, zware mishandelingen of een gewelddadige beroving op straat.

In voorgaande jaren zijn ook dergelijke groepen voor lotgenoten georganiseerd. Door ervaringen uit te wisselen, steunen de slachtoffers elkaar bij de verwerking van het gebeurde en de omgang met de praktische gevolgen daarvan. Het praten over en het luisteren naar ervaringen van anderen, beoordelen de deelnemers als zeer positief. De deelnemers geven zelf aan waarover zij willen praten. Elke groep wordt begeleid door een beroepskracht en een ervaren vrijwillig medewerker van Slachtofferhulp Nederland, regio Haaglanden. Deelname aan deze groep is gratis.

De lotgenotengroep voor slachtoffers van ernstige geweldsdelicten start eind mei 2007 aan het politiebureau Zuiderpark te Den Haag.De groep komt zeven keer bij elkaar. Na een paar maanden volgt een evaluatiebijeenkomst.
In deze groep die uit maximaal tien personen bestaat zijn nog plaatsen vrij. Belangstellenden kunnen zich tijdens kantooruren opgeven via het gratis telefoonnummer 0800 02 33 222. De teamleider van de groep neemt daarna contact op. Slachtofferhulp Nederland, Regio Haaglanden maakt onderdeel uit van het Bureau Vrijwilligers van Politie Haaglanden. Tevens is zij aangesloten bij de landelijke stichting Slachtofferhulp Nederland.