Gemeente Teylingen

nieuwe straatnamen bij

Oranjebuurt Sassenheim krijgt er nieuwe straatnamen bij

09 mei 2007

PERSBERICHT 8 mei 2007 - Het college van Burgemeester en Wethouders heeft straatnamen vastgesteld voor de nieuwgebouwde straten in de Oranjebuurt. De gekozen namen liggen in lijn met de huidige straatnamen.

Het gaat om twee straten achter de Hein Baderstraat. Woonstichting Vooruitgang realiseert hier sociale koopappartementen en acht zorgwoningen. Deze straten krijgen de namen B.G.J. Berntzenstraat en Vooruitgangdreef. Daarnaast is er een nieuwe straat die parallel loopt aan de Marijkestraat: de Máximalaan. Hier komen drie gebouwen met 51 koopappartementen en 38 koopwoningen.

B.J.G. Berntzen was de laatste secretaris van de toenmalige woningbouwvereniging Vooruitgang die is opgegaan in de huidige woonstichting. De naam sluit aan bij andere straatnamen in dat deel van de Oranjebuurt: Hein Bader was de eerste voorzitter van de toenmalige woningbouwvereniging en Van Heemstra was als burgemeester betrokken bij de oprichting ervan. De andere kant van de Oranjebuurt heeft straatnamen vernoemd naar ons koningshuis.

Gemeentewinkel