Nieuws

08-05-2007 |

Praktijkvoorbeelden bio-energieopwekking reststromen VGI

Vanuit de voedings- en genotmiddelen industrie komen reststromen beschikbaar die functie kunnen hebben bij de productie van duurzame energie. In een project zijn hiervoor een aantal casussen onderzocht die een verkenning van deze mogelijkheden betreffen. Het eindresultaat hiervan is een aantal factsheets over bio-energieopwekking uit reststromen met uitgewerkte praktijkvoorbeelden.

U kunt praktijkvoorbeelden hier vinden. (zie onderaan)

Wijzigingsdatum | 09-05-2007

Publicatie

Praktijkvoorbeelden bio-energieopwekking reststromen VGI (mei 2007)

08-05-2007

Soort publicatie

Rapport

Welke informatie vindt u in dit document
De techniek van vergisting, voor de productie van biogas uit biomassa, staat erg in de belangstelling. Traditioneel wordt hiervoor mest ingezet waaraan co-producten worden toegevoegd. Veelal wordt maïs als co-product gebruikt. Ook vanuit de voedings- en genotmiddelen industrie komen reststromen beschikbaar die functie kunnen hebben bij de productie van duurzame energie. In een project zijn hiervoor een aantal casussen onderzocht die een verkenning van deze mogelijkheden betreffen. Het eindresultaat hiervan is een aantal factsheets over bio-energieopwekking uit reststromen met uitgewerkte praktijkvoorbeelden.

Verschenen
Januari 2007

Voor
Alle geïnteresseerden in bio-energieopwekking uit reststromen.

Interesse
Factsheet 'bio-energieopwekking uit reststromen van MVO-bedrijven' met als praktijkvoorbeelden Remia en Calvé.

Factsheet 'bio-energieopwekking uit reststromen van een slachthuis' met een praktijkvoorbeeld van een slachthuis.

Praktijkvoorbeeld van bio-energieopwekking met reststromen uit de meelindustrie.

Wilt u meer informatie over deze praktijkvoorbeelden, bel dan naar het informatiepunt SenterNovem, telefoon: 030 239 35 33 of stuur een e-mail naar: info@senternovem.nl.