Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Hoogeveen, 09-05-2007

Auto rijdt winkel binnen
NIEUWLANDE Aan de Johannes Poststraat in Nieuwlande reed dinsdagmiddag een onbestuurde auto een winkel binnen. Twee grote ruiten sneuvelden. Niemand raakte gewond. Een 36 jr. man uit Nieuwlande stopte met zijn auto voor de winkel en stapte uit. Hij vergat echter de automatische versnellingsbak in de neutrale stand te zetten. Hij was dan ook nog maar net uit de auto toen deze begon te rijden en de supermarkt binnenreed. Vlak voor een kassa kwam de auto tot stilstand. (07-138566)

Geen voorrang
ASSEN Een 17 jr. bromfietser uit Assen raakte dinsdagmiddag gewond bij een aanrijding met een personenauto. Dit gebeurde op de kruising van de Industrieweg met de Europaweg-Noord in Assen. Een 67 jr. automobilist uit Sappemeer sloeg vanaf de Europaweg de Industrieweg op en verleende daarbij geen voorrang aan de op het fietspad rijdende bromfietser. De jongeman is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. (07-138544)

Politie neemt auto in beslag
BARGER COMPASCUUM De politie nam dinsdagmiddag de auto in beslag van een 39 jr. inwoner van Barger Compascuum. De man reed in deze auto over de Limietweg in zijn woonplaats. Hij had gedronken (1 promille) en bovendien is zijn rijbewijs door een eerdere veroordeling voor het rijden onder invloed ongeldig verklaard. Ook de auto mankeerde van alles. Het kenteken heeft de man laten schorsen. Daarom is de auto ook niet APK gekeurd en niet verzekerd. Na een ademanalyse en het afleggen van een verklaring is de man in vrijheid gesteld. De politie maakt voor alle feiten proces-verbaal op. (07-138572)

Teveel gedronken
EMMEN Op de N381 bij Emmen hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 41 jr. inwoner van Hoogeveen aan. De man reed in een auto en had gedronken (0,7 promille). Na verhoord te zijn is hij met een rijverbod van vier uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Auto op de kop in sloot
ZEIJEN Op de Zuiderstraat in Zeijen belandde dinsdagavond een bestelauto op de kop in de sloot. De 20 jr. bestuurder uit Een zat bekneld in de auto en werd er door de brandweer uit gehaald. In het ziekenhuis bleek dat hij niet gewond was. De jongeman verloor in een bocht in deze weg door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. (07-138581)

Binnenbrandje
EMMEN Dinsdagmiddag rukte de brandweer van Emmen uit naar een binnenbrand in een woning aan de Kerspellaan in Emmen. De bewoonster verliet even de woning terwijl ze pannen op het vuur had staan. Toen ze terugkwam stond de keuken in brand. De brandweer had de brand snel onder controle. De brandschade valt mee. Wel stond de woning vol rook.

Met dank aan de Miniman
De dienstdoende voorlichter van politie Drenthe bracht maandag een bericht naar buiten waarin gewaarschuwd werd voor het gevaar van overstekende reeën. Daarbij werd de bronstijd genoemd als reden van het trekgedrag van deze dieren. Woensdagmorgen wees de Miniman van een grote regionale krant er op dat dit bericht niet helemaal klopt. En terecht. De bronstijd van reeën is namelijk pas in juli/augustus. Omdat we natuurlijk de vele lezers van deze politieberichten juist willen informeren willen we ze ook deze informatie niet onthouden.

Het trekgedrag van reeën is deze periode heeft twee oorzaken. De eerste is dat er in deze periode veel reekalfjes worden geboren. De jaarlingen die dan nog bij de moeder lopen worden dan verstoten en gaan zwerven.
De tweede reden is voedsel. Reeën gaan op zoek naar vers groen. Ze verlaten de (donkere) bossen met weinig ondergroei en houden zich veel op aan de rand van bossen en langs wegen. Daar is laag groen met verse blaadjes voldoende.

Hoewel de reden waarom er meer reeën op- en langs de wegen zijn dus anders is, blijft het gevaar voor weggebruikers onverminderd groot. De waarschuwing voor overstekend wild blijft dan ook hetzelfde. Let op en houdt er rekening mee!

Dirk Neef is vandaag de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe. Om met hem in contact te komen of voor informatie over deze berichten kunt u bellen met 0592 - 45 1280.