Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT

Van: Birgit Boode
Datum: 8 mei 2007

Digitale informatieborden voor Denekamp, Weerselo en Ootmarsum

Het college van B&W heeft ingestemd met de aanschaf van digitale informatieborden. Deze borden worden geplaatst aan de uitvalswegen van de drie hoofdkernen van de gemeente Dinkelland: Denekamp, Weerselo en Ootmarsum. De firma Eilders Reclame uit Nijverdal zal deze digitale informatieborden gaan realiseren.

Toelichting
In de discussie rondom de bereikbaarheid van Denekamp is de suggestie gedaan om de huidige, onoverzichtelijke bebording rondom Denekamp te vervangen door een eenduidig systeem, waarmee het verkeer tot aan de parkeerplaats wordt geleid. De overige bebording is ook zeker geen visitekaartje, het is rommelig en onoverzichtelijk. Het college heeft ingestemd met de aanschaf van digitale informatiedisplays ter vervanging van de overige bebording. Deze digitale informatiedisplays worden niet alleen in Denekamp, maar ook in Weerselo en Ootmarsum aan de uitvalswegen geplaatst.

Zowel bewoners als passanten en toeristen worden via deze digitale informatieborden op een opvallende en eigentijdse wijze geïnformeerd over de activiteiten en andere belangrijke informatie in de betreffende kern. Het gaat hier om toeristische informatie maar ook om puur lokale activiteiten. De informatie kan variëren van de Old Timer Dag in Tilligte, het dorpsfeest in Weerselo tot een omleiding omdat een weg er tijdelijk uit ligt. Alle overbodige borden worden weggehaald, waardoor het straatbeeld en de bewegwijzering veel rustiger en overzichtelijker wordt.

Locatie
De digitale informatieborden worden in Denekamp, Weerselo en Ootmarsum aan de uitvalswegen geplaatst en wel op de volgende plekken: Denekamp: nabij de rotondes (Tankstation Rolink, Wubbenhof, Ootmarsumsestraat) Ootmarsum: nabij de Almelosestraat, de Oldenzaalsestraat/Wildbaan en de Denekamperstraat Weerselo: nabij de Bisschopstraat/Bornsestraat en de Bisschopstraat/Deurningerstraat

De gemeente gaat het eerste half jaar dat de borden geplaatst zijn, kijken welke partijen zich melden om informatie via deze digitale informatieborden kenbaar te maken. Na 6 maanden zal een evaluatie plaatsvinden, waarna regels opgesteld gaan worden over het plaatsen van informatie van verenigingen, instellingen, bedrijven etc. op deze digitale informatieborden. Partijen kunnen zich bij gemeentesecretaris de heer Damer melden als ze interesse hebben informatie op de digitale informatieborden te plaatsen.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de gemeentesecretaris de heer Damer op telefoonnummer 0541-854108 of met team communicatie, Birgit Boode op telefoonnummer 0541 -854 100 of 06-52624307.


---- --