Ingezonden persbericht


Persbericht

9 mei 2007

Nieuwe Salesforce Platform Edition - salesforce.com nu zowel platform- als applicatiebedrijf ~ Nieuw on-demand multi-tenant platform beschikbaar in OEM- en eindgebruikersversie ~

Salesforce.com , technologie- en marktleider op het gebied van on-demand business services, presenteert Salesforce Platform Edition. Met deze nieuwe lancering kunnen klanten en onafhankelijke software-leveranciers (ISV's) voor het eerst het Salesforce Platform gebruiken, onafhankelijk van salesforce.com's traditionele applicaties. Salesforce Platform Edition geeft klanten de mogelijkheid om innovatie, bruikbaarheid en succes van on-demand applicaties bedrijfsbreed uit te breiden, voorbij CRM. Denk bijvoorbeeld aan HRM-, IT-, juridische, financiële en R&D-afdelingen. Klanten kunnen ervoor kiezen om applicaties vanaf de AppExchange te laten draaien, of voor het bouwen van on-demand applicaties op maat die alle voordelen van het Salesforce Platform hebben.

"Salesforce Platform Edition kondigt het nieuwe salesforce.com aan, zowel een platform- als een applicatiebedrijf", aldus Marc Benioff, salesforce.com voorzitter en CEO. "Met Salesforce Platform Edition kunnen klanten de voordelen van on-demand verspreiden naar alle onderdelen van het bedrijf. ISV's kunnen hun applicaties direct op de Platform Edition laten draaien, waardoor klanten al hun gegevens on-demand kunnen beheren en delen."

Salesforce Platform Edition stuwt het succes van ontwikkelaars, partners en klanten verder op. Ontwikkelaars en partners hebben voordeel bij deze editie doordat ze nieuwe applicaties - voorbij CRM - kunnen bouwen en afleveren op de AppExchange. Klanten kunnen Salesforce Platform Edition gebruiken om nieuwe AppExchange-applicaties in gebruik te nemen en de vertrouwde standaard voor on-demand door te geven aan alle medewerkers binnen het bedrijf.

De toekomst van on-demand applicaties
Met de nieuwe editie kan on-demand veel dieper in de organisatie geïmplementeerd worden, met applicaties die tot voor kort onmogelijk on-demand in te zetten waren. Denk hierbij aan ingewikkelde applicaties als enterprise resource planning (ERP), voorraadbeheer, applicaties met veel transacties (zoals gebruikt in e-commerce) en hoogintelligente applicaties voor onder andere opbrengstenmanagement en financiële dienstverlening.

Aan de basis van het Salesforce Platform staat één van de belangrijkste innovaties die salesforce.com heeft voortgebracht: multi-tenancy. In tegenstelling tot hun single-tenant tegenhangers delen multi-tenant platforms een enkele infrastructuur en codebasis die centraal wordt onderhouden. Individuele klanttoepassingen zijn uniek, separaat en veilig binnen dit gedeelde multi-tenant platform. Dit is te verkiezen boven aparte opstapeling van hardware en software. Het multi-tenant Salesforce Platform en zijn applicaties zijn vergelijkbaar met consumentenwebapplicaties zoals Yahoo!, Amazon en eBay. Al deze services draaien op een enkele codebasis die alle gebruikers delen en die simultaan wordt geüpgrade. Zo profiteren gebruikers van alle innovaties die nieuwe releases met zich meebrengen, zonder de last van het daadwerkelijke upgraden.

Salesforce Platform Edition
Met Salesforce Platform Edition kunnen klanten tegelijkertijd meerdere applicaties draaien. Hierbij delen alle Salesforce-applicaties hun security-model, datamodel en gebruikersinterface. Het multi-tenant platform bevat een complete set van features voor het bouwen van zakelijke applicaties, zoals modellen voor het beheren van data, een 'workflow engine' om samenwerking tussen gebruikers te bewerkstelligen, een gebruikersinterface om formulieren en andere interacties te behandelen, Salesforce programmeertaal en de Salesforce API voor programmatische toegang, mash-ups en integratie met andere applicaties en data. Het nieuwe Salesforce platform bevat onder andere: Salesforce On-Demand Operating System (ODOS), Salesforce DB, Salesforce API, Salesforce Builder, Salesforce Code en Salesforce Analytics.

Salesforce Platform en AppExchange
Salesforce Platform is het on-demand platform voor zakelijke applicaties van de toekomst. Het platform herdefinieert traditioneel maatwerk en integratie en maakt een geheel nieuwe generatie van applicaties mogelijk. Alle Salesforce Platform-onderdelen kunnen eenvoudig worden gedeeld, uitgewisseld en geïnstalleerd met een paar muisklikken in de AppExchange-directory. Zo profiteert de gehele on-demand gemeenschap van het innovatieve vermogen van salesforce.com.

Meer dan 575 applicaties zijn op dit moment beschikbaar op salesforce.com's AppExchange, 's werelds eerste on-demand applicatieverzameling, te vinden op http://www.salesforce.com/appexchange

Salesforce Code, de programmeertaal van salesforce.com, is op dit moment beschikbaar als preview voor ontwikkelaars. Beschikbaarheid van de bètaversie voor salesforce.com-klanten wordt later in 2007 verwacht.

Salesforce Platform Edition prijzen en beschikbaarheid Salesforce Platform Edition is nu beschikbaar als OEM-versie voor ISV's om on-demand applicaties te bouwen en leveren aan hun klanten. De editie is ook beschikbaar voor nieuwe en bestaande salesforce.com-klanten op Enterprise- of Unlimited-niveau.

Salesforce Platform Enterprise Edition kost ¤45 per gebruiker per maand. De Enterprise-versie bevat de Salesforce Platform-functies en de mogelijkheid om 10 AppExchange-applicaties te draaien, bestaand uit een maximum van 25 custom tabs en 200 custom objects.

Salesforce Platform Unlimited Edition kost ¤90 per gebruiker per maand en bevat de Salesforce Platform-functies, onbeperkte AppExchange-applicaties en custom tabs en 2.000 custom objects. De Unlimited-versie bevat daarnaast Salesforce Sandbox, Premier Support, extra opslagruimte en Salesforce Mobile.

VOOR DE REDACTIE


* Salesforce ODOS: Salesforce On-Demand Operating System zorgt ervoor dat meerdere applicaties kunnen draaien bij een enkele Salesforce-gebruiker met een gedeeld datamodel, securitymodel en gebruikersinterface. De applicaties zijn door het gedeelde datamodel al vooraf geïntegreerd met elkaar en Salesforce. Zo kunnen beheerders bepalen wie welke applicaties en gegevens kan gebruiken. Daarnaast profiteren gebruikers van de voordelen die horen bij salesforce.com's bewezen infrastructuur, inclusief eersteklas beveiliging, betrouwbaarheid en transparantie, schaalgrootte, prestatiebijstelling en -monitoring en 'disaster recovery'-diensten.
* Salesforce DB: Biedt de mogelijkheid om elke on-demand database te creëren, inclusief de beschrijving voor een sharing-model voor fijnmazig databeveiligingsbeheer en ingebouwde tracking van datahistorie voor compliancy met de huidige regels.
* Salesforce API: De Salesforce webservices API is een van 's werelds meest gebruikte zakelijke webservices. Deze behandelt meer dan 50% van salesforce.com's 4,2 miljard service-transacties in salesforce.com's vierde kwartaal. De API maakt toegang mogelijk tot complexe datarelaties en het beheer ervan.
* Salesforce Builder: Een door metadata aangestuurd applicatieontwikkelingsmodel dat toestaat dat applicaties worden gedefinieerd als verklarende 'blueprints', zonder dat daar programmeertaal voor nodig is.
* Salesforce Code: De Salesforce programmeertaal breidt het Salesforce platform uit door het introduceren van de mogelijkheid om code te schrijven die draait op salesforce.com's servers. Deze programmeertaal maakt de ontwikkeling van een nieuwe klasse van applicaties en functies mogelijk die volledig on-demand zijn. Salesforce Code is nu beschikbaar als preview voor ontwikkelaars op http://developer.salesforce.com
* Salesforce Analytics: Salesforce Platform Edition bevat dezelfde krachtige analysemogelijkheden zoals die te vinden zijn binnen Salesforce. Zo kunnen gebruikers populaire dashboards en analysegegevens direct vanuit Salesforce invoeren in hun eigen applicaties.

Over Salesforce.com
Salesforce.com is markt- en technologieleider in on-demand zakelijke diensten. Met de Salesforce-familie aan on-demand applicaties kunnen klanten al hun sales-, support-, marketing- en partnerinformatie beheren en delen. Met het on-demand Salesforce Platform kunnen klanten, ontwikkelaars en partners krachtige nieuwe on-demand applicaties bouwen voorbij CRM-toepassingen. Zo worden de voordelen van multi-tenancy en The Business Web verspreid over de gehele onderneming. Alle componenten en applicaties die gebouwd zijn op het Salesforce Platform zijn gemakkelijk te delen, aansluiten en installeren via salesforce.com's AppExchange-directory op http://www.salesforce.com/appexchange. Klanten kunnen ook gebruik maken van Successforce, salesforce.com's aanbod aan training, ondersteuning, consulting en best-practices.

Vanaf 31 januari 2007 beheert salesforce.com de klantinformatie van circa 29.800 klanten en circa 646.000 betalende abonnees, waaronder klanten als Advanced Micro Devices (AMD), America Online (AOL), Avis Budget Group, Inc., Dow Jones, Polycom en SunTrust Banks. Alle nog niet aangekondigde diensten of features waar in dit of andere persberichten en openbare verklaringen aan wordt gerefereerd, zijn momenteel nog niet beschikbaar en hoeven niet op tijd of helemaal niet te worden geleverd. Klanten die onze diensten aanschaffen moeten de aankoopbeslissing maken gebaseerd op de features die momenteel aanwezig zijn. Het hoofdkantoor van salesforce.com is gevestigd in San Francisco. Daarnaast heeft salesforce.com kantoren in Europa en Azië. Het bedrijf is genoteerd aan de New York Stock Exchange met het 'ticker' symbool 'CRM'. Bezoek voor meer informatie www.salesforce.com

###

Salesforce.com is a registered trademark of salesforce.com, and AppExchange, The Business Web and Successforce are trademarks of salesforce.com, Inc., San Francisco, California. Other names used may be trademarks of their respective owners

Voor verdere persinformatie, de uitgebreide Engelstalige persberichten, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met René van den Nieuwenhof van LEWIS Communicatie: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: renevdn@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Jane Hynes, Director of Public Relations bij salesforce.com EMEA: Tel: +44 7789 226 097
E-mail: jhynes@salesforce.com Website: http://www.salesforce.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com