Ingezonden persbericht


Luuk Glansdorp heeft hoop na pechvol autosportdebuut

Oschersleben - Luuk Glansdorp maakte op de Motorsport Arena in Oschersleben (Duitsland) zijn autosportdebuut in de Formel BMW Deutschland. Deze competitieve serie rijdt in het voorprogramma van de Deutsche Tourenwagen Masters en de jonge coureurs kunnen zich voor de ogen van veel publiek en alle teambazen van de grote teams in 'the picture' rijden. Helaas kende de zeventienjarige coureur uit Leiderdorp geen gelukkig weekend. Grote problemen met de auto en een crash in de tweede race, speelden de snelle rijder danig parten.

Luuk Glansdorp winnaar scholarship BMW Motorsport

BMW Motorsport organiseert sedert enige jaren selectie dagen vanuit het Formule BMW Racing Center in Valencia. Talentvolle, voornamelijk karters, vanuit de gehele wereld maken een kans op een "scholarship" van BMW Motorsport om daarmee hun autorace carrière op gang te helpen. Afgelopen zomer was Luuk Glansdorp op basis van zijn Wereldkampioenschap Karting in de Rotax Max Senioren uitgenodigd in Valencia. Na een voorselectie bleef een select groepje van talenten over, die zich vervolgens twee dagen lang moesten bewijzen. Uiteindelijk viel de talentvolle Glansdorp in de prijzen en won een scholarship. Uiteindelijk zorgden de sponsoren; Sartorius BV uit Nieuwegein, Van Vliet Containers, www.luchtleiding.nl en BMW Amsterdam dat de start in de Formel BMW verwezenlijkt kon worden.

Pech in eerste raceweekend!

Het eerste raceweekend verliep echter niet optimaal. Luuk had zich een voorspoediger debuut voorgesteld. Na drie kwartier vrij trainen stond op vrijdagmiddag de eerste kwalificatie van het seizoen op het programma. Hierin kreeg Glansdorp desastreuze pech toen hij dankzij kapotte dynamo in de auto geen tijd kon realiseren. Dit betekende dat de rookie zijn eerste race in de autosport achteraan moest beginnen. Maar ook de tweede kwalificatie, die kort daarna volgde, bracht complicaties. Het team was nog druk doende om de reparatie uit te voeren, waardoor Luuk slechts de laatste drie minuten van de tweede kwalificatie kon rijden. De ongelukkige Glansdorp kwam uiteindelijk terecht op een negentiende startpositie voor race twee.

Hoewel de jonge coureur tijdens de eerste wedstrijd nog wist op te klimmen naar een keurige vijftiende positie, ging het in de tweede race mis. Al in de tweede ronde van de wedstrijd werd Glansdorp van de baan gereden door een concurrent. De onfortuinlijke Nederlander zag daarmee een goede klassering in rook opgaan.

Luuk Glansdorp: "In de kwalificatie ging de dynamo stuk en viel de accu uit. Ik kon op die manier geen tijd neerzetten en het duurde te lang om me snel terug te krijgen naar de pits, waardoor ook de tweede kwalificatie verloren ging. De eerste race ben ik van achteraan nog naar de vijftiende plek gereden, maar de tweede race verliep minder goed. Op zich ging ik aardig, totdat ik van de baan werd gereden. Ondanks het pechvolle weekend, hebben de sponsoren vertrouwen in mij en hebben mogelijk gemaakt dat ik de volgende race over een splinternieuwe bolide beschik. Nieuwe kansen! Het ziet er positief uit! Ik kijk er erg naar uit om over twee weken te racen op de Lausitzring."

In het weekend van 20 mei staat Luuk Glansdorp in de startblokken op de EuroSpeedway Lausitz in Duitsland voor de tweede ronde van het ADAC Formule BMW kampioenschap.

Luuk Glansdorp wordt dit seizoen ondersteunt door; Sartorius BV uit Nieuwegein, Van Vliet Containers, www.luchtleiding.nl en BMW Amsterdam.

--