Gemeente Brunssum

Openbare bekendmakingen deze week

De wettelijk verplichte mededelingen die de gemeente elke week publiceert op de gemeentepagina's in Parelnieuws.

Aanvraag reguliere bouwvergunning / lichte bouwvergunning

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende aanvraag om reguliere bouwvergunning is ontvangen van:


- Golf-Residentie Brunssummerheide Vof, voor het wijzigen van een loods waarvoor eerder bouwvergunning is verleend op het perceel Rimburgerweg 52 (datum indiening: 23-04-2007);

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend, dat de navolgende aanvragen om lichte bouwvergunning zijn ontvangen van:


- A.M.J. de Boer, voor het plaatsen van een overkapping op het perceel Het Ambacht 42 (datum indiening: 25-04-2007);


- G.F. Aust, voor het geheel plaatsen van een overkapping op het perceel Pythagorasstraat 18 (datum indiening: 27-04-2007);


- P.J.C. Bruls, voor het gedeeltelijk veranderen van de tuinoverkapping op het perceel Schinkelstraat 16 (datum indiening: 01-05-2007);


- H. Lahoye, voor het gedeeltelijk veranderen van de bijgebouwen op het perceel Engerstraat 9 (datum indiening: 23-04-2007);

Zij die de betreffende aanvragen wensen in te zien kunnen hiertoe telefonisch een afspraak maken. U kunt daarvoor bellen met het Loket Vergunningen, telefoon (045) 527 85 59.

Brunssum, 9 mei 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

Ontwerp-besluit tot verlenen van vrijstelling

Burgemeester en Wethouders van gemeente Brunssum maken op grond van artikel 27 van het bestemmingsplan "Woongebieden", vastgesteld door de gemeenteraad op 25 oktober 2000 en (gedeeltelijk) goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Limburg bij besluit van 12 juni 2001, bekend dat zij voornemens zijn om vrijstelling te verlenen van voornoemd bestemmingsplan in verband met de ontvangen aanvraag om lichte bouwvergunning van K.H.M. Conemans voor het geheel oprichten van een aanbouw op het perceel Hazenkampstraat 81, alhier.

Omdat voornoemd bouwplan in strijd is met het voornoemde vigerende bestemmingsplan, kan slechts bouwvergunning worden verleend nadat Burgemeester en Wethouders ingevolge de desbetreffende bepalingen van het vigerende bestemmingsplan vrijstelling hebben verleend.

Het ontwerp-besluit tot verlenen van vrijstelling ligt met ingang van 10 mei 2007 gedurende vier weken voor belanghebbenden ter inzage bij het loket vergunningen in het Bestuurscentrum, Lindeplein 1, alhier.

Gedurende voornoemde termijn kunnen eventuele bedenkingen tegen het ontwerp-besluit tot verlenen van vrijstelling bij Burgemeester en Wethouders worden ingediend.

Brunssum, 9 mei 2007.

Burgemeester en Wethouders van Brunssum

---

Verzoek om vrijstelling voor aanvragen bouwvergunning

Het college van Burgemeester en Wethouders van gemeente Brunssum maakt bekend, dat de navolgende aanvragen bouwvergunning zijn ontvangen van:

1. Dhr. B. Wijbenga voor het oprichten van een garage gelegen Acaciastraat 47 alhier;

2. Dhr. A.F.J. Hamm voor het vergroten van de woning (tuinhuisje) gelegen Platanendreef 35 alhier

Daar de bouwplannen in strijd zijn met het desbetreffende vigerende bestemmingsplan, kan slechts bouwvergunning worden verleend nadat het college van Burgemeester en Wethouders ingevolge de desbetreffende bepalingen van het vigerende bestemmingsplan vrijstelling heeft verleend.

Alle bovengenoemde aanvragen zullen met ingang van 10 mei 2007 gedurende vier weken voor belanghebbenden ter inzage liggen in de gemeentewinkel, loket Vergunningen, aan het Lindeplein 1.

Gedurende deze termijn kunnen eventuele bedenkingen tegen het bouwplan schriftelijk bij het college van Burgemeester en Wethouders kenbaar worden gemaakt.

Brunssum, 9 mei 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

Aanvraag bouwvergunning / verzoek om vrijstelling

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum maakt bekend, dat zij voornemens is vrijstelling te verlenen aan

Dhr. R. Quaedackers voor het oprichten van een open overkapping gelegen Wenckebachstraat 73 alhier.

Daar voornoemd bouwwerk in strijd is met het desbetreffende vigerende bestemmingsplan kan slechts een bouwvergunning worden verleend nadat het college van Burgemeester en Wethouders ingevolge artikel 19 derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling heeft verleend.

Voornoemd ontwerp besluit zal met ingang van 10 mei 2007 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage liggen in de gemeentewinkel, loket Vergunningen (aan het Lindeplein 1).

Gedurende deze termijn kunnen eventuele zienswijzen tegen het bouwplan schriftelijk dan wel mondeling bij het college van Burgemeester en Wethouders naar voren worden gebracht.

De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van zienswijzen. Degene die mondeling zienswijzen naar voren brengt kan daartoe tijdens de openingstijden, contact opnemen met de medewerkers van het loket Vergunningen. De behandelend ambtenaar neemt vervolgens contact op met degene die mondeling zienswijzen naar voren wilt brengen.

Brunssum, 9 mei 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken ingevolge het bepaalde in artikel 8.41 van de Wet milieubeheer bekend dat zij een kennisgeving hebben ontvangen zoals bedoeld in het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer van M.G.M. van Wersch-Heinrichs ten behoeve van een inrichting gelegen aan de Kerkstraat 25, alhier.

Brunssum, 9 mei 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum,

krachtens ondermandaat,

Clusterhoofd vergunningen,

ing. W.H.J. Delahaye

---

Bekendmaking isd bol

Ingevolge de bepalingen van de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht wordt bekendgemaakt dat het Dagelijks Bestuur van ISD BOL in zijn vergadering van 19 april 2007 de volgende uitvoeringsregelingen heeft vastgesteld:


- Uitvoeringsregeling in zake de tegemoetkoming in de schoolkosten t.b.v. ouders met een minimuminkomen en met schoolgaande kinderen in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar 2007 Onderbanken;


- Uitvoeringsregeling tegemoetkoming kosten maatschappelijke participatie 2007 Brunssum;


- Uitvoeringsregeling tegemoetkoming kosten chronisch zieken en gehandicapten 2007 Brunssum en Onderbanken.

De uitvoeringsregelingen treden, met terugwerkende kracht, in werking per 1 januari 2007.

Inzage in het besluit en de uitvoeringsregelingen is mogelijk op kamer 207 van het Bestuurscentrum aan het Lindeplein. Zij die dit wensen kunnen tegen betaling van de legeskosten afschriften verkrijgen.

Brunssum, 9 mei 2007


---

Gehandicaptenparkeerplaats Schievelbergstraat

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats in te richten voor het pand Schievelbergstraat 1.

Tegen dit besluit kunt u binnen zes weken na datum verzending bezwaar maken (zie `Hoe maakt u bezwaar?').

Brunssum, 9 mei 2007.


---