Gemeente Heerenveen

Heerenveense handelsdelegatie naar China

Van 8 tot en met 16 mei bezoekt een Heerenveense handelsdelegatie China. Vanuit Shanghai en Beijing zullen de dertig deelnemers contacten leggen met vertegenwoordigers van het Chinese bedrijfsleven en de overheid. Naast bedrijfsbezoeken staan onder meer bezichtiging van het havengebied van Shanghai alsmede een contact met de Nederlandse ambassade op het programma. Delegatieleider is de burgemeester van Heerenveen Peter de Jonge. De reis is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Heerenveen en de plaatselijke Rabobank en wordt van harte ondersteund door de Heerenveense Ondernemerskring.

De belangrijkste redenen om deze reis te organiseren zijn de grote kansen (en bedreigingen) van het zaken doen met de economische macht China voor ondernemers, ook de Heerenveense. Naar verwachting zal in 2040 het aandeel van de Chinese economie in de wereldeconomie ca. 28% bedragen. Daarnaast zijn er al vele ondernemers in Heerenveen en omstreken die zaken doen met Chinese bedrijven, of die overwegen dat te gaan doen. Omgekeerd is er een toenemende belangstelling van Chinese bedrijven zaken te gaan doen met Heerenveense ondernemers of zich in Heerenveen te vestigen.

Van de reis wordt elke dag een verslag gemaakt die wordt gepubliceerd op een website die speciaal daarvoor is geopend. De site is: www.meetin.eu/heerenveen