Gemeente Barneveld


Urgentiecommissie Woningzoekenden beëindigt werkzaamheden


Urgentiecommissie Woningzoekenden werd in 1997 ingesteld. De commissie beoordeelde of woningzoekenden voorrang kregen voor de toewijzing van een woning op grond van een urgente woonsituatie. De instelling van de commissie was een gevolg van het met de Woningstichting Barneveld gesloten convenant woonruimteverdeling.

Met ingang van 1 februari 2007 is een nieuwe procedure van kracht geworden. In deze procedure is geen sprake meer van een urgentiecommissie. Na het indienen van een urgentieaanvraag geeft Hulpverlening Gelderland-Midden een (bindend) advies over een medische-, sociale of financiële urgentie. Deze adviezen worden door de gemeente Barneveld overgenomen en als besluit aan de aanvrager meegedeeld.

Het college van burgemeester en wethouders heeft inmiddels uitvoering gegeven aan de (laatste) aanbevelingen van de Urgentiecommissie Woningzoekenden:


1. Er wordt een nieuw contract gesloten met Hulpverlening Gelderland-Midden, waarin nieuwe afspraken staan over de (termijn van) advisering over urgentieverzoeken.


2. De gemeente Barneveld heeft de urgentiecriteria die ruim een jaar geleden werden ingevoerd met de Projectgroep Urgenties geëvalueerd. De nieuwe beleidsregels worden naar verwachting in de maand juni van dit jaar door het college vastgesteld.

Barneveld, 8 mei 2007

Persbericht 07054

Mutatiedatum 09/05/2007