SP Groningen


Ledenvergadering kiest nieuw bestuur

09-05-2007 * Gisterenavond koos de ledenvergadering een nieuw afdelingsbestuur van de SP in Groningen. Manja Smits werd opnieuw tot afdelingsvoorzitter van het vijftienkoppige bestuur gekozen. Met acht nieuwe bestuursleden is het bestuur behoorlijk van samenstelling veranderd. Een aantal bestuursleden namen na jaren van inzet afscheid.

Pieter Wijma vertrekt uit het bestuur, hij vindt het nu tijd voor vers bloed. Jaren maakte hij deel uit van het afdelingsbestuur, zijn vertrek betekent overigens niet dat hij zich niet meer actief met de afdeling zal bemoeien. Henk van der Molen en Ria Rademaker vertrokken omdat zij andere drukke werkzaamheden binnen de SP hebben. Respectievelijk als Statenlid in de Provincie Groningen en Raadslid in de Gemeente Groningen. Verder vertrok Christel Wiskerke wegens verhuizing naar Utrecht en Katia Begall en Bob de Greef omdat zij zich volledig op hun studie willen richten.

Voor de vertrekkende bestuursleden komen acht nieuwkomers in de plaats: Tekstschrijver Herman Damveld, fractievoorzitter Jasper Schaaf, contactpersoon bij ROOD Joosje de lang, landelijk bestuurslid van ROOD Niels Jongerius,Willemijn Wilgenhof en Gregoire Ramakers die zich bezig gaat houden met de goed lopende hulpdienst. Van buiten de stad nemen ook twee bestuursleden zitting: Tonko Tonkes en Jaap Smit. Zij gaan zich bezighouden met het opzetten van een afdeling in Delfzijl. Opnieuw werden gekozen: organisatiesecretaris Sandra Beckerman, penningmeester Wolter Buikema, Jimmy Dijk, Peter Verschuren, Harry de Wolf en Eelco Eikenaar.