Politie Haaglanden

Persberichten 9 mei

Haaglanden, 09-05-2007

Heling gestolen invalidenparkeerkaart
Den Haag - Parkeercontroleurs meldden dinsdag 8 mei rond 16.30 uur bij de politie dat zij op het parkeerterrein bij de Utrechtsestraat in een auto een invalidenparkeerkaart hadden aangetroffen die als gestolen stond geregistreerd. Op basis van de kentekengegevens werd de eigenaresse van het voertuig, een 37-jarige Haagse vrouw, getraceerd en verhoord. De vrouw verklaarde de parkeerkaart te hebben gekregen van een vage kennis. Ze gebruikte de kaart omdat ze anders haar auto niet voor haar huis kon parkeren. De Haagse moest de kaart inleveren en kreeg een dagvaarding en een transactie van ¤ 260,-.

Zwartrijder door het lint
Den Haag - Een 40-jarige zwartrijder werd dinsdag 8 mei om 10:50 uur in tram 17 ter hoogte van de Lange Vijverberg betrapt door controleurs van de HTM. Hij werd zeer agressief en zou één van de controleurs een kopstoot hebben gegeven. De man werd daarop door de controleurs vastgehouden en overgedragen aan de politie.

Inbreker geslagen met stofzuigerslang
Den Haag - Een 18-jarige en een 15-jarige Hagenaar werden op dinsdag 8 mei om 12:50 uur op de Boekhorststraat betrapt op een poging tot inbraak in een auto. Twee mannen zagen ze aan een auto morrelen en spraken de twee erop aan. Daarop ontstond een handgemeen. Daarbij zou de 18-jarige inbreker zijn geslagen met een stofzuigerslang. Alle vier de mannen zijn aangehouden door de politie. De politie zoekt uit wat er precies gebeurd is.

Beschonken bestuurder trots op vals geld
Den Haag - Een 29-jarige Hagenaar werd op 9 mei om 4:00 uur op de Parallelweg aangehouden wegens rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 580 ugl. De man werd gefouilleerd en daarbij kwam een briefje van honderd euro tevoorschijn. De man verklaarde trots dat het een vals briefje betrof. Hij krijgt nu ook daarvoor een proces-verbaal.

Duur belletje
Den Haag - Een 21-jarig Hagenaar werd door agenten dinsdag 8 mei rond 14.00 uur betrapt op het niet handsfree bellen op de Escamplaan. Bij navraag bleek dat de verdachte zes keer gesignaleerd stond voor een bedrag van ¤ 825,-. De verdachte betaalde aan het politiebureau het totaalbedrag, inclusief de boete voor het bellen tijdens het rijden.

Gewonde na aanrijding met schaap
Leidschendam (Leidschendam-Voorburg) - Een 28-jarige vrouw uit Zoetermeer is op dinsdag 8 mei om 18.25 uur gewond geraakt op het fietspad Kniplaan/Stompwijkseweg na een aanrijding met een loslopend schaap. De vrouw reed op haar bromfiets en werd verrast door een lam dat door een gat in het hek was gekropen. Het lam sprong tegen de vrouw op waarna beiden vielen. Zij is met been- en ander letsel vervoerd naar een ziekenhuis. De eigenaar van het schaap is op de hoogte gesteld van de aanrijding. Het schaap kwam met de schrik vrij.

Kind aangereden
Leidschendam (Leidschendam-Voorburg) - Een elf jarige jongen uit Den Haag is gisteren dinsdag 8 mei om 18.50 uur aangereden op de Fluitpolderlaan en gewond geraakt. Hij stak de rijbaan over tussen geparkeerd staande auto's en werd aangereden door een automobilist die hem niet meer kon ontwijken. De jongen is vervoerd naar een ziekenhuis.

Kind rijdt achterop auto en raakt gewond
Leidschendam (Leidschendam-Voorburg) - Een acht jarig meisje uit Leidschendam is dinsdag 8 mei om 13.00 uur gewond geraakt na een aanrijding op de Tol. Het kind kwam te laat met haar fiets tot stilstand en reed tegen de achterzijde van een stilstaande auto aan. Zij raakte hierbij gewond aan haar hand en is per ambulance vervoerd naar een ziekenhuis.

Verdachten winkeldiefstal aangehouden
Rijswijk - Twee Hagenaars (19 en 24 jaar) werden dinsdag 8 mei om 16.00 uur op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal in het winkelcentrum 'In de Bogaard'. De mannen liepen weg met een aantal goederen, maar werden betrapt door de beveiliging. Die zag de mannen weg rijden in een auto. Politieagenten hielden op aanwijzingen van de man de twee aan, waarna bleek dat zij enkele vesten en een magnetron hadden weggenomen. Beiden kregen een proces-verbaal.

Eerlijke vinder???
Rijswijk - Een 29-jarige Hagenaar vond 6 mei op straat een gsm. Hij belde met de gsm naar de rechtmatige eigenaar, een 60-jarige Rijswijker en vertelde de man dat hij de telefoon terug wilde geven. De man zei daar echter bij dat hij dat alleen deed als hij er een vergoeding voor kreeg. De Rijswijker maakte met de 'eerlijke vinder' een afspraak, maar informeerde ook de politie. Op het moment dat de man de telefoon aan de Rijswijker wilde overhandigen werd hij door de politie aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens afpersing.

Overvaller aangehouden
Delft - Een snelle actie van de Delftse politie leidde tot de oplossing van overvallen op twee winkels op dinsdag 8 mei. Vier verdachten (32 tot 48 jaar) uit Delft werden aangehouden. De eerste overval vond plaats op dinsdag 8 mei om 08.50 uur. Een man liep aan de Hyppolytusbuurt een kapperszaak binnen en bedreigde de medewerkster. Hij dwong haar tot afgifte van geld. Nadat de man een geldbedrag had ontvangen vertrok hij op een fiets. Een zoekactie in de directe omgeving had in eerste instantie geen resultaat. Korte tijd later, om 11.45 uur, vond aan de Van Lodesteynstraat een tweede overval plaats. Het door de 67-jarige eigenaresse van de winkel verstrekte signalement kwam overeen met het signalement van de eerste overval aan de Hyppolytusbuurt. De politie startte een grote klopjacht in, waaraan circa 25 agenten deelnamen. Korte tijd later zag een surveillance-eenheid op de Staalweg een personenauto rijden.Nadat de personenauto was staande gehouden bleek dat achterin een man lag die voldeed aan het signalement van beide overvallen. Bovendien lag los op de achterbank een hoeveelheid geldbiljetten. De man (een 41-jarige Delftenaar) werd direct aangehouden. De bestuurder (48 jaar) en zijn medepassagiers (32 en 48 jaar) werden eveneens aangehouden.

Bulgaren op dievenpad
Delft - Twee Bulgaren (23 en 41 jaar) werden dinsdag 8 mei om 14.30 uur aangehouden. De mannen werden betrapt op het moment, dat zij bij een winkel aan de Gasthuislaan met enkele goederen vandoor gingen. Dankzij de oplettende beveiliging, die direct de politie belde, werden de twee achterhaald.

Winkeldieven op strooptocht
Nootdorp - Personeel van een winkel in winkelcentrum 'De Parade'belden maandag 7 mei om 14.45 uur de politie, omdat er spullen uit de winkel gestolen waren. Agenten hielden op grond van het signalement drie Hagenaars, in de leeftijd 17 en 20 jaar, in de omgeving aan. Een van hen had een geprepareerde tas bij zich met daarin gestolen spullen uit meerdere winkels. Uit onderzoek bleek dat de verdachten vanuit Den Haag met de tram kwamen en nabij het winkelcentrum in Ypenburg uitstapten. Daar werd een winkel bezocht waarbij ze scheermesjes wegnamen. Hierna gingen de verdachten naar een winkel in het winkelcentrum 'De Parade ' waar zij batterijen en scheermesjes wegnamen. In een drogisterij annex parfumeriezaak zaak werden eveneens scheermesjes en parfums weggenomen. Hier werden ze uiteindelijk betrapt. De verdachten worden donderdag 10 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Paard trapt bromfietser
Pijnacker - Een 43-jarige Zoetermeerse kreeg dinsdag 8 mei rond 15.30 uur een trap van een paard. Zij reed met haar bromfiets over de Vlielandseweg toen zij het paard passeerde. Het paard schrok zo, dat het op hol sloeg en wild om zich heen begon te trappen. De 43-jarige werd geraakt, maar kwam met de schrik vrij. Zij raakte niet gewond, maar liep wel schade op aan haar bromfiets. Het paard liep diverse verwondingen op aan zijn benen.

Snelheidscontrole op overlastlocatie
Zoetermeer - Naar aanleiding van overlast die bewoners ervaren van auto's die te hard rijden op de kruising Tweede Stationsstraat met de Groeneweg, controleerden politieagenten 8 mei tussen 08.30 en 09.00 uur met de laser op het overschrijden van de maximumsnelheid. Ongeveer vijfentwintig auto's en tien scooters werden gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 44 km/u waar 30 km/u is toegestaan.

Twee jongens vernielen goal
Zoetermeer - Twee 17-jarige jongens uit Zoetermeer en Leidschendam vernielden een goal aan het Willem Alexanderplantsoen. Politieagenten konden de jongens op de Clauslaan aanhouden. Ze hadden de goal uit elkaar geschroefd, maar verklaarden geen idee te hebben waarom ze dat deden. Ze kregen een bekeuring voor baldadigheid.

Twee minderjaren verdacht van diefstal telefoons
Zoetermeer - Twee Zoetermeerse jongens ( 14 jaar), die verdacht worden van diefstal van twee mobiele telefoons, zijn dinsdagmiddag aangehouden. De politie kreeg een melding dat uit de kleedkamer van een school aan de Werflaan. Tijdens het onderzoek werd in het kluisje van een van de verdachte niet alleen een mobieltje teruggevonden, maar ook vuurwerk. De jongeman bekende tegenover de agenten de gsm's samen met een klasgenoot gestolen te hebben.