Gemeente Alkemade


Buurtpreventie Mooi Botenwijk Zuid nu echt van start

09-05-2007

Op 19 april vond in het gemeentehuis de eerste bijeenkomst plaats van het Buurtpreventieteam Mooi Botenwijk Zuid in Oude Wetering. Eerder was al een informatiebijeenkomst gehouden en een bestuur gevormd, deze avond gold als de eigenlijke aftrap van het tweede buurtpreventieproject in de gemeente Alkemade.

Ongeveer 35 belangstellen uit de Botenwijk Zuid verzamelden zich in de raadszaal. De Botenwijk Zuid omvat: Aak, Boeier, Botter, Klipper, Praam, Punter, Schouw, Tjalk, Vlet en Watergang nrs. 1 t/m 89. Het doel van deze avond was om informatie te geven over wat buurtpreventie eigenlijk inhoudt en om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen en enthousiast te maken om actief deel te nemen aan preventie in de buurt.

Veiligheid verbeteren
Het Buurtpreventieam wil de veiligheid en leefbaarheid in de Botenwijk Zuid verbeteren. Dat lukt het beste wanneer zoveel mogelijk buurtbewoners daaraan meedoen. Hoe kun je meedoen? Simpelweg door met elkaar te praten. Door in gesprek te gaan doe je al aan buurtpreventie. Met het buurtpreventieproject wil het Buurtpreventieteam de sociale samenhang (betrokkenheid) in de straten terugbrengen. Laat hen weten wat er in uw straat leeft. Op die manier kunnen wensen, vragen en problemen in kaart gebracht worden. Het team heeft contacten bij de gemeente en de media. Het team biedt ondersteuning als een individu er met buurtbewoners of gemeentelijke instanties niet uitkomt.

Inmiddels heeft een groot aantal buurtbewoners zich aangemeld om actief deel te nemen aan het buurtpreventieproject in Botenwijk Zuid. Binnenkort komen zij bij u aan de deur met informatie over buurtpreventie en vragen zij u mee te doen. Wie meedoet, krijgt de buurtpreventiesticker aan huis opgeplakt. De borden "Attentie Buurtpreventie" zijn inmiddels in de wijk geplaatst.

Voor meer informatie, vragen en ideeën stuur een e-mail naar MooiBotenwijkZuid@hetnet.nl of een briefje naar postadres: Aak 19 in Oude Wetering, t.a.v. Buurtpreventie Mooi Botenwijk Zuid.