Politie Gelderland-Midden

Ramkraak mislukt, daders zonder buit gevlucht

Publicatiedatum: 9-5-2007 11:23:24

ARNHEM - Een winkel aan de Hanzestraat in de Arnhemse wijk Presikhaaf is woensdagochtend vroeg getroffen door een ramkraak. Het was de daders echter niet gelukt iets mee te nemen waardoor ze zonder buit op de vlucht waren geslagen. De auto waarmee de ramkraak vermoedelijk was gepleegd bleek die diezelfde nacht te zijn gestolen vanaf de Bonte Wetering. Agenten troffen de wagen later aan in de wijk Geitenkamp. Omstreeks kwart voor vier werd een getuige uit zijn slaap gehaald door het kabaal waarmee de ramkraak gepaard ging. Gewaarschuwde agenten troffen een vernielde voorpui aan maar van de daders ontbrak elk spoor. Bij een onderzoek in de omgeving werd de beschadigde wagen aangetroffen en voor sporenonderzoek veiliggesteld. De politie roept eventuele getuigen op te reageren. Zo kunnen er getuigen zijn die de ramkraak hebben gezien of de daders hebben zien wegrijden. Ook kan het zijn dat er getuigen zijn die gezien hebben dat de wagen, die op de Schuttersbergweg in de wijk Geitenkamp werd aangetroffen, daar door de daders is achtergelaten. De Arnhemse politie is bereikbaar via telefoon op 0900-8844 of via E-mail op
RechercheArnhem@gelderland-midden.politie.nl. Anoniem reageren kan ook door de bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Remkabel knapt, snorfietser botst op bus

Publicatiedatum: 9-5-2007 11:22:44

ARNHEM - Een geknapte remkabel is er waarschijnlijk de doorzaak van dat een 52-jarige Arnhemse snorfietsster dinsdagavond op de Lange Wal in Arnhem achter op een lijnbus botste. De Arnhemse raakte daardoor lichtgewond. Personeel van het vervoersbedrijf ontfermde zich over de vrouw en waarschuwde politie en ambulance. Het slachtoffer werd terplekke onderzocht door ambulancepersoneel maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Door de aanrijding was praktisch geen schade ontstaan. Het ongeval gebeurde omstreeks half zes. Volgens de politie was er geen drank in het spel.
(07-072633)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---