Ingezonden persbericht


2.000 nieuwe gratis HotSpots gepland voor Duitsland

Toename gratis WLAN locaties in 2007 door samenwerking

tussen free-hotspot.com en teleprofi

Dublin, Ierland - 9 mei 2007: free-hotspot.com, beheerder van 's werelds grootste netwerk van gratis HotSpots, en teleprofi, het Duitse nationale netwerk voor experts in consumententechnologie, werken samen om de beschikbaarheid van gratis internettoegang in Duitsland te vergroten. Als onderdeel van dit ambitieuze programma verwacht free-hotspot.com 2.000 extra gratis HotSpots te installeren voor eind 2007.

Het netwerk van teleprofi bestaat uit meer dan 600 gespecialiseerde dealers die vanaf nu een gratis HotSpot ter beschikking kunnen stellen en eveneens gratis HotSpots kunnen promoten naar hun klanten als onderdeel van het standaard productaanbod. teleprofi is het consumentenmerk van NT plus, de Duitse marktleider in de distributie van telecommunicatie producten, die hun producten verkopen via een nationaal netwerk van 4.000 dealers.

"Om nieuwe markten te veroveren werkt free-hotspot.com voornamelijk samen met eigen installatie- en verkooppartners", zegt Joe Brunoli, Vice President of HotSpot Market Development van free-hotspot.com. "Wij zijn erg blij met een sterke partner als teleprofi, met wie we ons netwerk van gratis HotSpots op nationaal niveau snel kunnen uitbreiden. Ons doel is om voor het einde van het jaar alle NT plus dealers in Duitsland de mogelijkheid te geven hun eigen gratis HotSpot aan te bieden."

Wigand Maethner, Sales Manager voor gespecialiseerde dealers bij teleprofi voegt hieraan toe: "Wij zijn erg blij met deze samenwerking. De service die free-hotspot.com aanbiedt, vergroot de productportfolio van onze dealers en biedt hen bovendien een aantrekkelijk en lucratief platform om klanten te trekken. Hierdoor zal het aantal klanten de komende maanden snel toenemen."

Dankzij gratis internettoegang in de winkels kunnen klanten hun apparaten die geschikt zijn voor WLAN direct ter plaatse uittesten. Bovendien zijn de gespecialiseerde dealers een uitstekende locatie voor klanten die willen internetten, hun mail willen checken of voor andere activiteiten kosteloos gebruik willen maken van het internet.

Locale partners

De installatie- en verkooppartners van free-hotspot.com nemen de installatie, het onderhoud en de ondersteuning van de HotSpots op zich. free-hotspot.com biedt een interessant commissieprogramma waar het verdelen van de advertentiekomsten die worden verdiend per HotSpot deel van uitmaakt. Ook biedt het bedrijf ondersteunend materiaal zoals verkooppresentaties en verkoopbrochures om de afname van hun gratis HotSpots te stimuleren.

Over free-hotspot.com:

free-hotspot.com beheert 's werelds grootste en snelst groeiende gratis draadloos internetnetwerk met meer dan 1.000 HotSpots in 16 Europese landen. De HotSpots van het bedrijf zijn gevestigd in hotels, cafés, restaurants, benzinestations en andere openbare ruimtes.

Om toegang te krijgen tot het gratis draadloos internetnetwerk van free-hotspot.com dienen gebruikers akkoord te gaan met het bekijken van een advertentie. Voor deze innovatie is free-hotspot.com onderscheiden met de prestigieuze WBI (Wireless Broadband Innovation) Award voor "Beste Publieke Wi-Fi product van 2006". De winstgevendheid van hun programma voor HotSpot eigenaren is ook erkend door free-hotspot.com's benoeming tot "Best Business Idea" voor de horeca tijdens de FIZZZ Awards 2006 in Duitsland.

free-hotspot.com ondersteunt een actieve community van gebruikers en biedt iedere maand gratis draadloos internet aan meer dan 100.000 mensen. Het bedrijf beschikt over de meest gebruiksvriendelijke HotSpot directory van de branche. Deze directory bevat op dit moment meer dan 16.000 gratis draadloze internetlocaties wereldwijd.

Om het volledige programma te ontdekken of om uw meest nabij gelegen HotSpot te lokaliseren, ga naar: www.free-hotspot.com

About teleprofi:

teleprofi's network includes more than 600 specialised dealers with several years experience in the fields of telecommunications and IT. Previously in collaboration with NT plus, the company, as of 2 April 2007, is establishing itself as an end-customer brand of NT plus, combining marketing activities in the private and business customer areas.

About NT plus:

NT plus is a leading distributor on the German telecommunications market. The company sells goods and services exclusively two-tiered indirectly via specialised German dealers. All products are delivered direct from the central logistics centre, which is one of the most modern in the sector and located close to Kassel.

Perscontact:

Gerdine Lindhout

Open2Europe

+33 1 55 02 27 88

g.lindhout@open2europe.com