Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT

Datum: 8 mei 2007

Burger heeft laatste woord over naam centrumplein Denekamp

De nieuwe naam voor het centrumplein in Denekamp is bijna bekend. Eind vorig jaar werden de inwoners in de gelegenheid gesteld een suggestie voor de nieuwe naam van het centrumplein aan te leveren. In totaal zijn er bijna 150 inzendingen binnengekomen. De inwoners krijgen nu de gelegenheid om een stem uit te brengen op één van de drie overgebleven namen.

Toelichting

Het nieuwe centrumplein wordt hét visitekaartje van Denekamp. De gemeente Dinkelland vindt het dan ook erg belangrijk om de inwoners nauw bij de naamgeving van het nieuwe centrumplein in Denekamp te betrekken. Inwoners konden eind vorig jaar hun suggestie voor de naam van het nieuwe centrumplein aandragen via de website www.dinkelland.nl of via een antwoordformulier. Er zijn bijna 150 suggesties binnengekomen.

Aan Heemkunde is gevraagd een advies uit te brengen aan het college over 3 mogelijke namen voor het plein. Het advies van Heemkunde luidde:

Nicolaasplein (genoemd naar de, aan het nieuwe plein gelegen, Sint Nicolaas kerk)

Dorpsplein (het plein wordt een centraal plein in het dorp)

Raadhuisplein (plein waaraan het raadhuis gevestigd zal worden).

Deze 3 namen worden weer voorgelegd aan de inwoners. Via de gemeentelijke website en een antwoordformulier dat huis aan huis wordt verspreid is het mogelijk tot 1 juni een stem uit te brengen op één van de vier namen. De naam met de meeste stemmen wordt de naam van het nieuwe centrumplein in Denekamp.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met team communicatie, Birgit Boode tel: 0541-854100 of 06-52624307.


---- --