Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Benelux team naar de VS om games te spelen voor 20.000 dollar

Geel, België 09-05-2007

Vandaag maakt de Benelux gamingorganisatie TEK9 bekend dat zijn team zal deelnemen aan de grootste internationale competitie deze zomer in Dallas, Texas in de Verenigde Staten. Gaming is een recent fenomeen waarbij jongeren computerspelletjes spelen tegen elkaar via het internet of zogenaamde LAN-party?s. The World Series of Video Games of WSVG is één van de grootste evenementen ter wereld op het vlak van professioneel gamen, waarbij maar liefst één miljoen dollar te winnen valt, verspreid over verschillende disciplines op zes locaties. De hoofdprijs voor dit evenement bedraagt 20.000 dollar!

Het team van TEK9 zal als eerste in de geschiedenis de Nederlandse en Belgische eer gaan verdedigen in Amerika en het opnemen tegen ?s werelds beste teams. Maar dat wil niet zeggen dat onze jongens geen kans maken: het team bewees immers al tot de top in Europa te behoren door de laatste vijf internationale toernooien steeds in de top drie te eindigen.

Op 5 juli 2007 e.k. vertrekt het team vanuit Amsterdam naar Dallas waar het vijf dagen zal vertoeven in het luxueuze Gaylord Texan Resort. Meer dan 750 gamende jongeren worden verwacht in het luxehotel en het belooft een hevige strijd te worden. Naar schatting 200.000 mensen zullen het hele toernooi via het internet volgen via zogenaamde live streams en podcasts. Daarnaast zal ook de internationale en Amerikaanse pers, inclusief wereldvermaarde zenders als CNN en CBS, in grote getale het gebeuren van nabij volgen.



Ingezonden persbericht