Ingezonden persbericht


Aan mevrouw A. van Vliet-Kuiper
Stadhuisplein 1
3811 GD Amersfoort

Amersfoort, 9 mei 2007

Schriftelijke vragen volgens art. 43 van ons Reglement van Orde over CO2 compensatie van vliegreizen

Amersfoort heeft hoge ambities op milieugebied. Zeer binnenkort gaat er een delegatie vanuit Amersfoort met het vliegtuig naar Liberec, de zusterstad van Amersfoort. De fractie van GroenLinks vraagt zich af of er al afspraken zijn gemaakt waarin staat dat de CO2 uitstoot van dienstreizen per vliegtuig worden gecompenseerd. Er zijn diverse initiatieven die luchtreizigers de mogelijkheid bieden de schadelijke uitstoot van hun vliegreis te compenseren door de aanplant van bomen. Dit levert een positieve bijdrage aan de bestrijding van het broeikaseffect. De fractie van GroenLinks wil graag dat de gemeente Amersfoort gebruik gaat maken van deze initiatieven. Niet alleen voor de komende vliegreis naar Liberec, maar voor alle dienstreizen die per vliegtuig plaatsvinden.

De fractie van GroenLinks heeft hierover de volgende vragen: Vragen

1. Bent u op de hoogte van de verschillende initiatieven die luchtreizigers de mogelijkheid bieden de schadelijke uitstoot van hun vliegreis te compenseren door de aanplant van bomen?
2. Bent u bereid de CO2 uitstoot te compenseren van de delegatie die binnenkort naar Liberec vertrekt?
3. Bent u bereid de CO2 uitstoot van alle komende dienstreizen per vliegtuig te compenseren en dit in regulier beleid vast te leggen?

Ik zie uw antwoord met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,
namens de fractie van GroenLinks

Annemiek de Crom
Tel: 033 - 4751681 of 06-50 55 55 26

Sebastiaan van 't Erve
06 - 18067270


---- --