Time : 12:01:23
Date : 09 May 2007
Sender Name: Hamburg-Mannheimer

20 jaar Belasting- & Beleggingsgids: de Première voor de Premier

In 1988 verscheen de eerste Belasting- & Beleggingsgids. Bedoeling was het ingewikkelde fiscale kluwen ook voor leken toegankelijk te maken. Bestaande fiscale wegwijzers voldeden immers niet om een niet-fiscalist feilloos door zijn aanslagbiljet te loodsen. Enkele jaren later zag ook de Guide Impôts et Placements het daglicht.

De gids, die jaar na jaar aan populariteit won, wordt dit jaar voor de twintigste maal uitgegeven in het Nederlands en het Frans, en dit op maar liefst 20 000 exemplaren. Het opzet is nog steeds om de belastingplichtige tal van tips aan te reiken om een correcte en fiscaal voordelige belastingaangifte te doen.

Redacteurs van de Fiscale Hogeschool, Ernst & Young, Xerius en de docenten van de Studiedienst Hamburg Mannheimer (die vandaag de coördinatie verzekert) zorgen ervoor dat de BBG na 20 jaar nog steeds aan de top van de vernieuwing staat.

De huidige gids is een aantrekkelijke uitgave in tweekleurendruk, met een duidelijke structuur en handige schema's, m.a.w. een professioneel naslagwerk. Gebruikers waarderen nog steeds de heldere taal en de overzichtelijkheid van de gids, naast de zekerheid dat de geboden informatie ook inhoudelijk accuraat en up-to-date is.

Om deze jubileumeditie te vieren zal het allereerste exemplaar van de gids overhandigd worden aan Premier Guy Verhofstadt. Dit zal gebeuren op donderdag 10 mei 2007 om 16 uur door Rudi Ryckaert, Bestuurder-directeur en Jan De Meyer adjunct-directeur van Hamburg-Mannheimer NV, in het bijzijn van Staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging Vincent Van Quickenborne en Senator Luc Willems (Open Vld en Voorzitter van de Commissie Financiën en Economie). Plaats van afspraak is het kabinet van de Eerste Minister.

Ter gelegenheid van deze jubileumuitgave organiseert Hamburg-Mannheimer, eveneens in samenwerking met Uitgeverij Pelckmans, in de loop van de maand mei première-avonden met als thema : " Is er nood aan een fiscale vereenvoudiging en hoe kan de belastingdruk in België naar omlaag?".

Deze première-avonden vinden plaats op woensdag 23 mei 2007 in Brugge (Novotel Brugge Zuid), op vrijdag 25 mei 2007 in Hasselt (Holiday Inn), op 29 mei in Charleroi (Airport Hotel) op 31 mei in Luik (Hotel Mercure) telkens om 19u.

In Brugge debatteren Jan De Meyer (eindredacteur Belasting- en Beleggingsgids), Hendrik Bogaert (CD&V), Luk Van Biesen (Open VLD), Johan Van Haeverbeke (Ernst&Young) en Luc Maes (Voorzitter Fiscale Hogeschool - docent EHSAL).

In Hasselt organiseren we een verrassend treffen tussen Jan De Meyer (eindredacteur Belasting- en Beleggingsgids), Annemie Roppe (Sp.a-spirit), Gerald Kindermans (CD&V), Franky Hillen (Ernst&Young), Herman De Cnijf (Directeur Fiscale Hogeschool) en Professor Heeren (Dekaan faculteit TEW, Universiteit Hasselt).

In Charleroi debatteren Jan De Meyer (eindredacteur Belasting- en Beleggingsgids), Eric Massin (PS), Marie-Christine Marghem (MR) en Jean-Luc Widdard (Ernst & Young).

In Luik debatteren Didier Reynders (Minister van Financiën - MR), Melchior Wathelet (CDH), , Jan De Meyer, Jean-Luc Widdard (Ernst &
Young), Luc Herve (Professor Fiscaal Recht C.B.C.E.C Liège) en professor Autenne (Professor Fiscaal Recht UCL
Directeur van het Europees Centrum voor Fiscaliteit (ECFI).

Meer info:

Hamburg- Mannheimer:
Jan De Meyer: 02/2782709
Eric Ducoeur: 02/2782808
Pieter Debbaut: 02/2782727

Uitgeverij Pelckmans:
Lut Lambert : 0496/ 16 41 45