Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 mei 2007

Hennepkwekerij geruimd

Enschede

De politie trof op dinsdag 8 mei in een woning aan de Kremersmaten in Enschede een kwekerij aan met 165 hennepplanten. Alle planten en bijbehorende apparatuur werden ter vernietiging in beslag genomen. De 30-jarige bewoner/eigenaar van de kwekerij was niet aanwezig en zal nog worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op. (07-054074)

Politie houdt 3 verdachten aan wegens drugsbezit en/of -handel

Enschede

Op dinsdag 8 mei omstreeks 19.00 uur hield de politie aan de Auskamplanden in Enschede drie personen aan op verdenking van bezit en/of handel in drugs. De agenten, die in burger waren gekleed, zagen dat een man een woning verliet aan genoemde straat. Deze man had een plastic draagtas in zijn handen en gooide deze in de kofferbak van een auto. Toen de man de agenten voorbij liep, namen deze een sterke wietlucht waar. De agenten stelden daarop een onderzoek in naar de inhoud van de plastic tas. Daarin troffen zij meerdere sealbags met henneptoppen, in totaal 1 kg. De politie hield daarop de verdachte, een 32-jarige Hengeloër, aan wegens drugsbezit.

Vervolgens stelde de politie een onderzoek in de betreffende woning in, waar nog eens 14 kg henneptoppen verpakt in plastic sealbags, werden aangetroffen. Daarnaast vonden zij onder andere een groot geldbedrag en een weegschaal. Genoemde goederen werden in beslag genomen. De twee personen die zich in de woning bevonden, de 33-jarige bewoner en een 58-jarige Enschedeër, werden aangehouden wegens drugshandel. Alle drie verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (07-060020)

Bromfietser gewond bij aanrijding

Hellendoorn

Bij een aanrijding op dinsdag 8 mei omstreeks 12.10 uur op de Ommerweg in Hellendoorn raakte een bromfietser gewond. Een 27-jarige automobilist uit Ommen reed over de Ommerweg, komende vanuit de richting Hellendoorn. Plotseling stak een 17-jarige bromfietser uit Nijverdal de Ommerweg over. De automobilist kon hem niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. Daarbij raakte de bromfietser gewond en werd hij met onbekend letsel in het ziekenhuis opgenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-059797)

Fietser gewond

Rijssen

Op dinsdag 8 mei vond omstreeks 20.00 uur een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser op de kruising Willem de Zwijgerstraat/Nassaustraat in Rijssen. Twee fietsers, een 17-jarige jongen en een 14-jarige meisje uit Rijssen, rijden vanaf de Nassaustraat genoemde kruising op en verlenen daarbij geen voorrang aan de voor hen van rechts komende automobilist, een 24-jarige man uit Rijssen. Laatstgenoemde werd ook nog eens sterk verblind door de laagstaande zon. Bij de aanrijding die volgde, raakte de 17-jarige gewond. Hij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (07-060036)

Automobilist opnieuw betrapt op rijden onder invloed

Wierden

De politie hield op woensdag 9 mei om 01.10 uur een 38-jarige automobilist uit Wierden aan wegens rijden onder invloed. Zij controleerden de automobilist op de Grote Maatweg in zijn woonplaats. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 1,15 promille. De verdachte betreft een recidivist, waarop de politie zijn rijbewijs invorderde. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-060088)

Autokraker(s) actief

Ootmarsum en Oud-Ootmarsum

Op woensdagochtend 9 mei werden bij de politie in totaal 6 meldingen gedaan van diefstal uit de auto. De autokraken vonden alle plaats in de avond/nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 mei. Bij vermoedelijk alle auto's werd het slot geforceerd en radioapparatuur weggenomen. In een enkel geval werd daarnaast nog een laptop, een fotocamera en autopapieren gestolen. De autokraken vonden plaats aan de S vd Oyehof, Kampstraat (2x), Vijverstraat (2x) in Ootmarsum en aan de Nutterseweg in Oud-Ootmarsum. De politie stelt een nader onderzoek in.

Monique Oude Wolbers: 053-4555588
---- --