Politie Limburg-Zuid

Datum woensdag 9 mei 2007

Oirsbeek; poging straatroof

Een tot nu onbekende bestuurder van een zwarte bromscooter heeft dinsdagavond geprobeerd een 21-jarige inwoner van Oirsbeek te beroven, toen deze over de Bellenkampweg fietste.

Het slachtoffer werd omstreeks 22.00 uur klemgereden door iemand op een zwarte bromscooter. De bestuurder van dit voertuig, een circa 17-jarige jongen met een getinte huidskleur, eiste daarbij de beurs, de gsm en de sleutels van het slachtoffer. Aanvankelijk dacht het slachtoffer dat het een grap was, maar toen hij inzag dat het ernst was, wist hij op zeker moment er op zijn fiets vandoor te gaan.

De politie onderzoekt de zaak.

Schinveld; leegstaande woning in brand gestoken

Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag brandgesticht in een leegstaande woning aan de Jabeekerstraat in Schinveld.

Getuigen ontdekten omstreeks 01.45 uur een rode gloed in de woning en waarschuwden de politie. Agenten vonden aanwijzingen dat er was ingebroken en dat er brand was gesticht.

De schade bleef beperkt. De politie stelt een onderzoek in.

Kerkrade; aangehouden met alarmpistool

De politie heeft dinsdagavond een 25-jarige inwoner van Landgraaf aangehouden, omdat hij in zijn auto een alarmpistool bij zich had.

Agenten troffen de man slapend in zijn auto aan. Het bleek dat hij teveel gedronken had en zijn roes uitsliep. In zijn auto werd een gasalarmpistool gevonden, terwijl in de kleding werden van de man nog enkele traangaspatronen zaten. Tegen de Landgravenaar werd proces-verbaal opgemaakt.

Papenhoven; van verkeersovertreding naar hennepplantage

Omdat een inwoner van Papenhoven op verzoek van de Belgische justitie dinsdagmiddag een verklaring moest afleggen in verband met een door hem gepleegde verkeersovertreding, ontdekte de politie per toeval in zijn woning een hennepplantage.

Toen agenten de man in de tuin achter zijn woning aanspraken, roken zij een wietlucht. Tijdens het daarop volgend onderzoek ontdekten zij op zolder een hoeveelheid kennelijk recent geoogste henneptoppen en in een garage achter de woning twee hennepplantages. In totaal nam de politie 214 hennepplanten en de bij de plantages behorende apparatuur in beslag.

Zowel de bewoner als twee vrouwen die zich in de woning in een kast hadden verstopt, werden aangehouden. Tegen de drie personen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gronsveld; poging ontvoering 14-jarige jongen

Dinsdagmiddag heeft de bestuurder van personenauto op de Slakweg in Gronsveld geprobeerd een 14-jarige jongen uit Maastricht te ontvoeren.

Het slachtoffer was omstreeks 15.15 uur met zijn fiets vanuit school op weg naar huis, toen hij ter hoogte van het tuincentrum werd ingehaald door een zwarte Audi, waarvan de bestuurder vlak voor hem stopte, uit de auto sprong en op hem af liep. Zonder iets te zeggen trok hij de jongen van zijn fiets in de richting van zijn auto. Nadat de jongen was gevallen, wist hij op zeker moment de fiets te pakken en te vluchtten. Thuis vertelde hij zijn verhaal, waarna de ouders de politie inschakelden.

De auto van de dader was een combi. Op de auto zaten vermoedelijk Belgische kentekenplaten.

De politie heeft de zaak in zoek en vraagt getuigen zich te melden.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --