Ingezonden persbericht


Imation introduceert RDX verwisselbare harde schijf-opslagsysteem

Opslagsysteem met RDX- technologie en EMC Retrospect-software nu verkrijgbaar

Schiphol-Rijk, 9 mei 2007- Imation, marktleider op het gebied van verwisselbare opslagmedia, presenteert haar verwisselbare harde schijf-opslagsysteem RDX. RDX is de ideale oplossing voor het eenvoudig aanmaken van betrouwbare backups, gegevensbeveiliging en uitbreidbare opslagruimte voor het MKB.

Imation produceert en verkoopt haar RDX verwisselbare harde schijf-opslagsysteem vanwege een licentie-overeenkomst met ProStor Systems, de ontwikkelaar van de RDX-technologie.

De RDX-oplossing is inclusief:

· Een extern USB-laadstation of intern SATA-laadstation
· USB- of SATA-kabel

· Externe universele stroomtoevoer-kabel (alleen voor USB-laadstation)
· Imation RDX-cartridge

· EMC Retrospect backup-software

· RDX-software

"De groei van de hoeveelheid digitale gegevens en onderwerpen als compliance en gegevensherstel binnen het MKB vragen om zeer betrouwbare gegevensbeveiliging. Onze MKB-klanten zoeken naar de voordelen van een verwisselbare harde schijf als het gaat om gegevensbeveiliging. Imation komt tegemoet aan deze behoefte met de ontwikkeling van het betrouwbare, flexibele en uitbreidbare RDX-systeem", zegt James Milligan, general manager van de commerciële OEM-divisie.

Imation´s RDX-cartridges bevatten een 2,5-inch harde schijf en bieden bescherming tegen schokken en elektrostatische ontlading (ESD). Voor een computer maakt een RDX-cartridge op dezelfde manier een backup als een traditionele tapecartridge, met de voordelen van het opslaan van schijf-naar-schijf, inclusief de snelle prestatie en beperkte kans op fouten. Imations RDX harde schijf-cartridges zijn ontworpen om een schok van 900G te kunnen weerstaan, wat gelijk staat aan een val van een meter op een ondergrond van beton.

EMC Retrospect-software
RDX verwisselbare harde schijf-opslagsysteem is inclusief EMC Retrospect-software die wachtwoordbescherming en 256-AES-encryptie biedt, om te voorkomen dat niet-geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot de gegevens. EMC Retrospect-software is binnen enkele minuten geïnstalleerd en levert snelle backups en feilloos gegevenherstel met minimale handmatige inspanning of benodigde kennis.

RDX verwisselbare harde schijf-opslagsysteem is ontwikkeld om het MKB passende gegevensbeveiliging te kunnen bieden. Het systeem is makkelijk in het gebruik: doe de stekker erin (alleen bij een USB-laadstation), voer een RDX-cartridge in en versleep bestanden naar de cartridge voor veilige opslag en onmiddellijke toegang tot gegevens. Het RDX-systeem is een betaalbare technologie en makkelijk te beschermen door voorwaartse en achterwaartse compabiliteit.

Beschikbaarheid
Imation´s RDX-cartridges met EMC Retrospect-sotware hebben een opslagcapaciteit van 40, 80, 120 and 160 GB. De adviesverkoopprijs is ¤ 104,95 voor 40 GB, ¤148,74 voor 80 GB, ¤238,33 voor 120 GB en ¤296,85 voor 160 GB.

Over Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van verwisselbare-opslagmedia, bestaande uit optische en magnetische media, flash drives en harddisk-cassettes. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabyte tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumenten- als de zakelijke markt. Imation's tapecartridges worden gebruikt in rekencentra en in gedistribueerde opslagnetwerken en toegepast bij gegevensverwerking en beveiliging, in bedrijfscontinuïteitsprogramma's en voor backup en archivering. De vraag naar Imation's optische producten en flash drives wordt gedreven door de behoefte aan betrouwbaarheid, gemak en draagbaarheid bij de opslag en het beheer van zakelijke gegevens, foto, film, illustraties en muziek op bedrijfs- en thuiscomputers en steeds vaker in consumentenelektronica. Imation biedt ook het merk Memorex aan. Memorex staat bekend om de slogan: "Is it live or is it Memorex?" Meer informatie over Imation is te vinden op www.imation.nl.

Meer informatie:
Persberichten en achtergrondinformatie zijn te vinden op www.imation.nl. PublieksWerk B.V.
Mirja van Baggem
t: (020) 486 21 39
e: imation@publiekswerk.nl