Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

DB-Nieuwsbrief

Deze nieuwsbrief bevat berichten uit de dagelijks bestuursvergaderingen

DB-Nieuwsbrief

Week: 19 2007

Berichten uit de Dagelijks Bestuursvergadering van 8 mei 2007

Bestuursopdracht wijkvisies

Het dagelijks bestuur heeft een bestuursopdracht opgesteld waarin is vastgelegd dat er in 2007 en 2008 voor alle wijken binnen de deelgemeente wijkactieprogrammas worden ontwikkeld. In de jaren na 2008 worden de programmas beheerd en jaarlijks geactualiseerd. Dit alles conform de afspraken in het collegeprogramma en het coalitieakkoord. De kosten worden gedekt uit bestaande budgetten.

In 2007 worden wijkactieprogrammas opgesteld voor Kralingen-West, Kralingen-Oost, Nieuw-Crooswijk en Oud-Crooswijk/Rubroek. In 2008 volgen dan De Esch, Struisenburg en het Kralingse bos.

Ruimtelijke visie voor Terbregsehof

Voor de ontwikkeling van het Terbregsehof is een ruimtelijke visie opgesteld. Deze visie gaat uit van zeven kantoorvillas met een oppervlakte van 5000 m². De hoekpanden mogen vier bouwlagen hoog zijn, de overige gebouwen drie bouwlagen. Er zullen verder tenminste 100 parkeerplaatsen gerealiseerd worden. In de visie wordt er rekening mee gehouden dat het kermisexploitantenterrein vanwege de huidige milieuwetgeving niet gehandhaafd kan blijven.

De voorgestane ontwikkelingen staan het huidige gebruik en de toekomstige ontwikkelingen niet in de weg.

Een quickscan milieu geeft aan dat de woningen aan de Terbregsehof naar verwachting positief bestemd kunnen worden. Voor de woningen aan de Terbregseweg worden aanpassingen echter dermate kostbaar dat deze niet positief bestemd kunnen worden. Voor de bewoners van het Terbregsehof en de Terbregseweg is over dit onderwerp reeds een informatie-avond gehouden.

Om te voorkomen dat de bestemmingsplanwijziging, zoals in 2001, geen prioriteit krijgt wordt eerst van B&W de toezegging gevraagd om binnen twee jaar na de start van de artikel 19 procedure een nieuw bestemmingsplan vast te stellen. Pas na deze toezegging wordt medewerking verleend aan de artikel 19 procedure.

Op 22 mei wordt voor alle bewoners en belanghebbenden uit het plangebied een informatieavond gehouden.

Werkbezoeken DB-ers

Zaterdag 12 mei opent Michel de Visser om 16.00 uur, tijdens de Nationale Molen- en Gemalendag, de expositie Molens rond de Plas in het Karottenfabriekje aan de Plaszoom 354.

Maandag 14 mei houdt Gerard Schuiling vanaf 14.30 uur spreekuur in het deelgemeente-kantoor aan de Oostzeedijk 276.

Schriftelijke vragen

Het dagelijks bestuur heeft de vragen van het CDA over het Oostplein beantwoord.

Voor meer informatie over de onderwerpen of deze nieuwsbrief kunt u contact opnemen met Hen van Dijk, tel. (010) 2060901 of e-mail: h.vandijk@kc.rotterdam.nl.

Deze nieuwsbrief geeft nadere informatie over een selectie van de dagelijks bestuur besluiten. Alle besluiten zijn terug te vinden in de wekelijkse besluitenlijst. Deze brief is met alle zorg samengesteld. Aan de informatie kunnen geen rechten ontleend worden.